torstai 21. lokakuuta 2021

Surutyöni 77.

 
Rakas Vera-tyttäremme kuoli yllättäen tammikuussa. Hän oli terve ja hyväkuntoinen molekyylibiologian opiskelija. Kuolinsyytutkimuksissa ei löydetty syytä Veran kuolemaan. Puhuin kirjallisen raportin saatuamme epätoivoisena patologin kanssa puhelimessa, ja hän sanoi, että mahdollisin syy kuolemaan oli sydämen rytmihäiriö.


Elämä raastaa, repii ja riepottaa. Viime aikoina hyvin vaikeita päiviä. Niin vaikeita, että olen suunnitellut Veran luokse menoa.  Paniikkihäiriö on pahentunut ja yleistynyt. Ei ole enää mitään tiettyä kohdetta, missä se tulee, esimerkiksi saan sen, vaikka olisin kahden rentoutuneena miehen kanssa kotona.


Minä en ole mikään eteerinen, henkistynyt surija. Minulle elämä on rosoista, mutta myös lämmintä. Se pakottaa, hehkuu minussa.


Veran kuoleman jälkeen painoni nousi noin kahdessa kuukaudessa kuusi kiloa. Nyt olin varma, että se on noussut edelleen. En ollut punninnut itseäni kuukausikausiin ja menin puntarille. Onneksi se osoitti samaa kuuden kilon painon nousua. Paino on pysynyt entisellään ehkä siksi, etten lohtusyö suklaata joka päivä vaan kerran viikossa.


Mies on alkanut kantaa herkkuja ylenmääräisesti kaupasta kotiin. Eilen hän kävi Lidlissä ja kas, osti herkkuja. Tällä kertaa viininlehtikääryleitä, erilaisia juustoja, vaaleaa höttöleipää ja sämpylöitä, oliiveja ja suklaata. Onneksi en pidä Lidlin suklaista, vaan teen sitä itse, luomu raakasuklaata.


Syönkö miehen herkkuja? Syön. Etenkin iltaisin tulee halu syöpötellä. Sallin sen itselleni, koska lohtusyöminen vaikuttaa aivan myönteisesti mielialaani. On hyvä saada lohtua tähän raastavaan selviytymiseen päivästä päivään.4 kommenttia:

 1. Marja voimia ja ymmärrän kovasti ajatuksesi, että haluaisit lähteä Veran luokse, suru on niin raastavan tuskainen ja kova. Mutta Vera ei sitä haluaisi ja ei tyttäresi ja miehesi. En tiedä miksi joillekin annetaan näin suuri tuska kestää. Elämä on sietämätöntä.

  Halauksia ja voimia. Olet ajatuksissa. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiia kommentistasi ja halauksista, ja voimia tässä tarvitaan. Hyvä ajatus tuo, ettei Vera haluaisi minun itsemurhaa, ei mies, toinen tytär.

  VastaaPoista
 3. Marja ❤ Yritä kestää!
  Ympärilläsi on eläviä,jotka tarvitsevat sinua. Vera on toisessa todellisuudessa ja jos sieltä käsin esitetään toivomuksia, hän varmasti toivoo sinun jatkavan maanpäällistä matkaasi!
  Veralla on kaikki hyvin - yritä saada lohtua siitä ajatuksesta!

  Tiedät niin hyvin, mitä läheisen ja rakkaimman menettämisen tuska on. Sinun tulee se nyt jotenkin kestää - et kuitenkaan tahtoisi itse aiheuttaa sitä toisille.

  Sanat ovat niin pieniä ja on hirveän vaikeaa sanoittaa sitä, mitä haluan sinulle sanoa. Sydämeni pohjasta saakka toivotan voimia. Hetki kerrallaan eteenpäin ❤

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Minulla on tosiaan ympärillä paljon rakkautta, rakastavia läheisiä. Ei sitä saisi hukata, eikä vain ajatella itseään. Olen huomannut, että onneksi surun viiltävin tuska alkaa hävitä. Veran kuolemasta oon jo kymmenen kuukautta, mutta toisaalta se tuntuu, että Vera kuoli vasta eilen. Kiitos paljon voimien toivottamisesta.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!