maanantai 13. heinäkuuta 2020

Miehet yliarvioivat vastapuolen kiinnostuksen
Mies tulkitsee viehätysvoimansa yläkanttiin silloin, kun hän suosii lyhytaikaisia seksisuhteita tai tuntee itse vetoa vastapuoleen.

Kun sinkut tapaavat, miehellä on taipumus yliarvioida vastapuolen kiinnostus itseään kohtaan. Nainen puolestaan aliarvioi sen, tunteeko mies vetoa häntä kohtaan. Tämä on havaittu monissa tutkimuksissa.

On myös huomattu, että miehet tulkitsevat naisen ystävällisyyden seksuaaliseksi kiinnostukseksi todennäköisemmin kuin naiset.Selitykseksi on esitetty evoluution näkökulmaa: Miehen ei kannata aliarvioida naisen kiinnostusta ja siten hukata mahdollisuutta paritteluun. Naisen ei taasen kannata ajatella miehen kiinnostusta yläkanttiin ja ryhtyä lisääntymään miehen kanssa, joka ei halua sitoutua.

Naisilla ja miehillä on jonkinlainen käsitys jo lyhyen tapaamisen jälkeen, miten vetovoimaisia he ovat vastapuolen mielestä.

Yliarviointi on kytköksissä erityisesti kahteen asiaan. Ensinnäkin ne jotka suhtautuvat seksiin ilman sitoumuksia yliarvioivat vastapuolen kiinnostuksen. Lisäksi ne, jotka ovat itse kiinnostuneet treffikumppanistaan, ajattelevat myös tämän olevan kiinnostunut hänestä.

Lähteet: Helsingin Sanomat 2.7.2020, kuvat Pixabay

4 kommenttia:

 1. No johan oli mielenkiintoinen postaus! Voi olla hyvinkin perää! Minä en ole ikinä osannut tulkita miesten kiinnostusta minusta, mutta jälkeenpäin olen kyllä kuullut salaisesta ihastumisesta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja. Miten suloista tuo salainen ihastuminen! Miehillä taitaa, ei tietenkään kaikilla, olla paljon suuremmat luulot itsestään kuin naisilla.

  VastaaPoista
 3. Olisipa ollut hauskaa tietää tämä nuorena :)
  Mukavaa iltaa Marja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Kirsti. Niinpä niin, tämä ei tullut nuoruudessa mieleenkään. Ehkä olisi pitänyt, että tärkeysjärjestys olisi ollut balanssissa. No, ne miehet. No miehet-sanonta toisaalta ärsyttää. Ikään kuin silittelisimme heitä "on vaikea olla avoin mies"..."Mutta sinä olet." Kriik ja rääk!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!