perjantai 3. heinäkuuta 2020

Kehun puolisoani


Minusta minulla on maailman parhain puoliso. Parempaa ei löydy. Minulle sopivaa. Mitä vanhemmaksi tulemme sitä enemmän meillä tuntuu olevan yhteistä aikaa, mikä lujittaa suhdetta. Osaamme olla myös erillään, mikä sekin on onnellisessa suhteessa tärkeää. Kumpikaan ei takerru, tukahduta. Riitelemme harvoin, mutta minun puolelta tulisesti ja lyhyesti. Miehen puolelta vain lyhyesti. Erimielisyydet silloin tällöin kuuluvat minusta hyvään parisuhteeseen. Se ei ummehdu tukkoon, kun sitä vähän tuulettaa.


Kehumme helposti toisiamme arjen pienistä teoista ja suuremmistakin asioista. Muistamme sanoa "kiitos", kun on sen paikka. Nytkin mies on kiittänyt minua joka päivä siitä, että sirkkelöin talveksi polttopuita. Mies on hurjasti käytännöllisempi kuin minä, ja kun minä olen epäkäytännöllinen, täydennämme toisiamme.


Seuraavaksi juttua siitä, mitä kumppanin kehuminen saa aikaiseksi.

 • Kumppanin itsetunto kasvaa. Hän saa kuulla, mitkä asiat hänessä ovat rakastettavia.Jos et kerro hänelle hyvistä puolista tai teoista, hän ei välttämättä saata olla niistä kunnolla tietoinen. Ihminen uskaltaa olla oma itsensä, kun itsetunto on kunnossa.
 • Läheisyys ja kiintymys kasvaa. Arvostava puhe kasvattaa turvallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita. Kehuminen on vahvistus siitä, että hän on rakkauden arvoinen,  arvostettu.
 • Kehuminen kannustaa toivottuihin tekoihin. Kehutut teot toistuvat varmemmin kuin kehumatta jätetyt. Kiitollisuuden osoittaminen motivoi puolisoa tekemään muitakin hyvä tekoja.
 • Kehuessa tulee itsekin hyvälle tuulelle. Kehumisesta muodostuu myönteinen kehä. Kun tekee hyvää toiselle, saa itsellekin paremman mielen. Kehumisesta muodostaa hyvä tapa.Mutta keho toimii vain, kun se perustuu tosiasioihin.
 • Kehuessa saa itsekin kehuja. Näinhän se on, että metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan.


Nyt ei muuta kuin hyvää viikonloppua ja puolisoa kehumaan!Lähteet: Kauneus&Terveys 7/2020, kuvat omat

10 kommenttia:

 1. Kyllä on tosi tärkeä antaa kehuja. Hienoa,kun teillä hyvä suhde. Kivaa viikonloppua😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Unknown. Ollaan oltu 26 vuotta yhdessä, eikä vieläkään kyllästytä. Leppoisaa launataita sinulle!

   Poista
 2. Ehdottomasti allekirjoitan kaiken mitä kirjoitat ja voisin sanoa omalle puolisolle jetsulleen samat sanat, paitsi että hän on tulisempi ja minä rauhallisempi riitelijä. :) Ihanaa viikonloppua Marja. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Tiia. On kiva lukea, että teillä on miehen kanssa hyvä suhde. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja tärkeä postaus!
  Se kaikkein läheisin jää usein kehuja vaille - on vähän niinkuin itsestäänselvyys siinä vierellä!
  Olet onnekas, kun sinulla on puoliso, jonka kanssa on hyvä olla monin tavoin ja arvostat häntä.
  Toisen arvostaminen ja sen ääneen sanominen on hirveän tärkeä juttu!

  Hyvää viikonlopun jatkoa 🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Oma rakas ei saa olla itsestäänselvyys. Hän on se tärkein lasten jälkeen. Kyllähän arjessa tulee myös tilanteita, että unohtaa siippansa, hyvyyden,kultaisuuden. Kellepä ei joskus kävisi näin.

   Poista
 5. Minullakin on maailman parhain puoliso ja tapaan kehua häntä usein. Ollaan oltu yhdessä kohta 38 vuotta. Kutsun häntä parhaaksi kaverikseni, sillä hän on myös sitä...

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Arkeilija. Tepä olette olleet hyvin kauan yhdessä, peräti 38 vuotta. Varmaankin menitte aika nuorina naimisiin.Meillä on ollut yhteistä aikaa 25 vuotta. Minunkin mies on minun paras kaveri. Suloista heinäkuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavattiin syksyllä -82, kihloihin saman vuoden joulukuussa ja naimisiin maaliskuussa -83. Naimisiin kun mentiin, mies oli 28 ja minä 23. Ei mitään kovin nuoria...
   Hyvää heinäkuuta!

   Poista
 7. Kiitos kommentista Arkeilija. Aika nopeasti suhteenne edistyi. Kyllä sinä olet ollut mielestäni aika nuori naimisiin mennessä. Te olitte rohkeita. Me asuttiin miehen kanssa avoliitossa kolme vuotta, ja sitten järjestettiin pienet häät.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!