torstai 23. toukokuuta 2019

Vernadan upeat korut


Sain tehdä yhteistyötä koruyritys Vernadan kanssa. Ihastuin korvakoruihin ja nahkaisiin rannekoruihin, joista enemmän Vernadan tarinan jälkeen.                    

                      Vernadan korujen tarina 
Vernada on oivaltava, käsintehty korusarja. Se valmistetaan huolella valituista luonnonmateriaaleista ja muun muassa laadukkaasta hienohopeoidusta korumetallista. Korusarjan idea on monikäyttöisyys.

Yksittäisinä monitoimikorut ovat selkeän tyylikkäitä, mutta yhdistelemällä niitä kiinni toisiinsa saa näyttäviä ja omanlaisia korukokonaisuuksia, joita voi muunnella mielensä mukaan.

Vernadan tarina sai alkunsa Anne Vuorelan unelmasta. Graafisen suunnittelijan palo valmistaa käsin kauniita koruja viitoitti tien koruntekijäksi.

Yrittäjyyden avulla löytyi usko ja luottamus omaan osaamiseen. Mielenkiintoisimpana Anne pitää työssään tuotesuunnittelua, jossa oivaltavilla yksityiskohdilla koruille saadaan lisää käyttömahdollisuuksia. 

Annen mielestä tärkeintä  korusuunnittelussa on asiakkaan huomioiminen. Korun pitää koskettaa, olla laadukas - ja parhaimmillaan se on fiiliksen mukaan muokattavissa. Vernadan tarina muuttuu korunkäyttäjän päällä hänen omaksi tarinakseen.

Vernadan koruissa on tekstirengas, johon on painettu voimasanat: Unelmoi. Usko. Taistele. Uskalla. Ensin unelmoidaan. Sitten itselle tärkeään asiaan aletaan uskoa ja sen puolesta taistellaan. Ja sitten kerätään uskallusta toteuttaa se.

Nuo voimasanat kannustavat kantajaansa arjen haasteissa. Sanat ovat olleet Annelle itselleen merkityksellisiä. Voimasanojen merkitys on noussut esiin myös Vernadan koruja käyttäneiden elämäntarinoissa. Annen mielestä ei kai merkityksellisempää palautetta voi saada kuin tarinan elämäntilanteesta, jossa koru on antanut myönteistä voimaa tai lohtua kantajalleen.

Päättäväisyydellä ja sitkeydellä kohti parhaita materiaaleja
Annen on pitänyt olla sitkeä viedäkseen omaa yrittäjän unelmaansa eteenpäin. Korkealaatuisia, kohtuuhintaisia korujen valmistukseen soveltuvia materiaaleja ei ole aina helppo löytää.

Anne haluaa, että koruissa käytettävät materiaalit  ovat turvallisia. Niillä pitää olla eettinen jalanjälki ja niiden pitää kestää kulutusta.

Kaikki valinnat perustuvat korun käyttäjän huomioimiseen. Korujen pitää olla helppokäyttöisiä tai muutoin ne jäävät korurasian pohjalle.

Vernadan pieni puoti&paja on Pohjanmaalla Mustasaaressa. Siellä voi vierailla sopimuksen mukaan. Tuotevalikoimaan kuuluvat luonnonväreissä hehkuvat puuhelmiset kaulakorut ja käsikorut, kaulaketjut, ranneketjut, korvakorut, kieputettavat nahkarannekorut ja erilaiset nahkarannekkeet myös miehille. Uutuuksina näyttävät, laserleikatut nahkakorut.
-----
Ihastuin Vernadan korvakoruihin. Ne ovat suuria ja näyttäviä. Juuri minun makuuni. Nahkainen rannekoru kristalleineen on kauniin rouhea.

Ensiksi kuvia Kosketus-korvakoruista:


Kosketus-korvakorut ovat graafisen kauniit ja ne on toteutettu yhdessä taitavan puusepän kanssa. Korvakorujen puuosat ovat pinnalta sileitä ja ihanat koskettaa. Materiaalina on mehiläisvahattu tammi.


Seuraavaksi Perhonen-korvakorut:Romanttiset Perhonen-korvakorut ovat mustaa laserleikattua nahkaa. Ne ovat näyttävät, mutta kevyet käyttää. Nahkakuvio on noin 25 mm leveä, kokonaiskorkeus renkaineen on noin 80 mm.Nahkainen rannekoru:

                                              49 €

       

                    
Kaunis DeLux-nahkarannekoru jossa on kolme erilaista, laadukasta nahkanauhaa kahdella kiepillä. Yksi nauha on koristeltu Swarovskin kristallein. Korussa on säätöketju, joten koru käy monenkokoiselle ranteelle. Koru kiinnitetään napakalla, hopeoidulla rapulukolla. Se kieputetaan kaksi kertaa ranteen ympäri ja se on noin 40 mm leveä, kun nauhat asettuvat vierekkäin. Korun kokonaispituus on 42 cm. Sitä voi käyttää myös lyhyenä choker-tyylisenä, kaulanmyötäisenä kaulakoruna.5 kommenttia:

 1. Kiitos kommentistasi Kristiina. Ihania ovat korut. Mallista en ole ihan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 2. Vaimollani on tulossa syntymäpäivät ja mietin, että joku koru voisi olla kiva vaihtoehto. Hänelle on myös tärkeää juuri tuotesuunnittelun eettisyys ja että ne myös kestävät, että hän ei halua mitään rihkamaa. Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä ja kuvista, sopivat ainakin sinulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Unknown. Kiva että Vernadan korut kiinnostivat. Varmaan hyvä, eettinen lahja vaimollesi. Korut ovat olleet ainakin tähän asti kestäviä. Hyvät synttärijuhlat teille!

  VastaaPoista
 4. Hienoa kuinka korujen tuotesuunnittelussa on otettu huomioon yksityiskohdat joilla voidaan lisätä niiden käyttömahdollisuuksia. Itse korujen suurkuluttajana etsin aina tuotteita, jotka sopisivat mahdollisimman moniin eri tilanteisiin. Varsinkin nuo ihanat korvakorut osuivat heti silmään!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!