torstai 30. toukokuuta 2019

Sääret sileiksi itsevalmistetulla sokerivahauksellaPoistin sääristä ihokarvat sokerivahauksella. Tein sokerivahan itse. Sokeroinnissa meni aikaa näin ensimmäisellä kerralla, ja se vaati malttia. Sokerimassankin olisi pitänyt jäähtyä enemmän ennen vahausta, niin siitä olisi saanut kiinteämmän pallon. Seuraava kerta sujuu varmasti nopeammin. Sääreni eivät ole luonnostaan kovinkaan karvaiset, ja sokerointi poisti kuitenkin kaikki ihokarvat.

Sokerointi on ekologinen tapa poistaa ihokarvat, koska siitä ei tule muovijätettä ja karvanpoistosokerin voi panna biojätteeseen.

Sokerointi poistaa ihokarvat juurineen, ja iho pysyy karvattomana jopa viikkoja. Sokerointiharjoitus kannattaa aloittaa sääristä. Niiden vahaus ei vaadi akrobatiaa. Säärten iho ei ole myöskään erityisen kipuherkkä.

Karvanpoistosokeri
3 dl sokeria
3 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua

1. Purista situunasta mehu. Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna liedellä keskilämmöllä noin vartti. Sekoita koko ajan.


.
2.Ota kattila levyltä, kun sokeri on sulanut ja on kullankeltaista. Älä anna sokerin ruskistua.3. Jäähdytä. Aloita sokerointi, kun sokeri on kädenlämpöistä ja hieman juoksevaa.


              Minun sääri on valkea kuin sianpotka.

4. Ota luumun kokoinen pallo sokeria käteesi. Notkista sitä hetki kämmenissäsi. Levitä sokeri ihollesi vastakarvaan noin 5 cm:n alueelle. Nykäise heti irti myötäkarvaan vaakasuunnassa.5. Jos sokeri jähmettyy, pehmennä sitä mikroaaltouunissa noin 15 sekunnin ajan.
6. Pyyhi iho kasvovedellä. Älä sauno samana päivänä vaan anna ihon rauhoittua.


Miten sinä poistat säärikarvat?Lähteet: Voihyvin 4/2019, kuvat omat

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa helpolta ja ainakin on ekologista. En ole koskaan vahannut sääriäni. En taida kokeillakaan, hirvittää jos sattuu se repiminen. Tulos kyllä houkuttelee, jos kerran kestää monta viikkoa, niin kerran pari kesässä se toisaalta vain kirpaisee :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva kommentistasi. Kerran vain se kirpaisee. Sokerivahaus ei satu niin paljon kuin valmisvahaus liuskat.

   Poista
 2. Ajellen, joka on kirous ja karvoja on kuin kynnysmatossa, mutta en uskalla sokeroida, koska se sattuu! Apua, olet reipas. <3

  Mukavaa loppuviikkoa Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentista. Kuten sanoin Eevalle, että kerran se vain kirpaisee, ja kipuun tottuu. Ajeleminenkin vie oman aikansa, ja on ajaettava niin pirskatin usein.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!