perjantai 17. toukokuuta 2019

Miksi on hyvä antaa anteeksi?Minä annan melko helposti anteeksi. En jaksa kantaa kaunaa pitkään. Jotenkin haluan, että elämäni on tasapainossa. Seuraavaksi syitä anteeksiantoon.

 • Stressin lieventyminen. Padottu viha voi kuormittaa mieltä ja kehoa. Kun antaa anteeksi, päästää irti vääryydestä ja uutta energiaa vapautuu.
 • Itseen keskittyminen. Kun vapautuu vihasta ja kaunasta, on hyvä aika miettiä omia arvojaan. Kun osaa tidostaa omat arvot ja elää niiden mukaisesti, hyvinvointi lisääntyy.
 • Vastuun kantaminen. Ei voi olla koskaan varma siitä, tietääkö loukkaaja, mitä tunnet. Ihmisellä on oikeus pahoittaa mielensä, mutta voisi olla hyvä jutella loukkaajan kanssa. Loukkajalta voi kysyä, miksi hän toimi niin kun toimi. Tällä tavalla tilanne ei jää kesken, vaan se tulee selvitetyksi. Ihminen voi itse päättää, minkälainen suhde on jatkossa loukkaajaan.
 • Katkeruuden välttäminen. Joskus anteeksianto voi tuntua mahdottomalta. Tästä seuraa vaara jäädä kiinni katkeruuteen. Silloin on koetettava ottaa etäisyyttä loukanneeseen henkilöön. Kun lakkaa odottamasta häntä vääryyden korjaamiseen ja anteeksipyyntöön, ei altistu uusille pettymyksille.
Millä tavalla sinä annat anteeksi?

Lähteet: Kauneus&terveys 4/2019, kuvat Pixabay

4 kommenttia:

 1. Niin totta kaikki ja joskus se vaan vaatii enemmän aikaa, onn tunne ettei voi ikinä antaa anteeksi, mutta aika onneksi kultaa ja jossain kohden itse vihakin voi olla poissa. On kuitenkin oma prosessinsa, joka ei toimi väkisin.

  Ihanaa viikkistä Marja. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Tiia. Totta että usein anteeksianto voi vaatia aikaa. Minä olen niin kärsimätön ihminen, että sekin vaikuttaa anteeksiantamiseen ja annan nopeasti anteeksi.

  VastaaPoista
 3. En nykyisin jaksa hautoa pitkään kokemaani loukkausta/vääryyttä. Annan anteeksi ja unohdan nopeasti.
  Nuorempana haudoin kauan vääryyksiä, jopa vielä aikuisenakin.
  Itseähän se eniten syö, ettei pysty antamaan anteeksi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Marja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Kirsti. Sinulla on sama juttu kuin minulla, et jaksa kantaa kaunaa kauan. Elämä on jotenkin helpompaa ja tasapainoisempaa, kun antaa anteeksi.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!