perjantai 3. toukokuuta 2019

Psykiatrisessa saraalassa kipulääkeriippuvuuden hoidossa osa 18.




Olin lääkärillä ja hän sanoi, että lähdet nyt reilun viikon kotilomalle, koska täällä on tällä hetkellä niin täyttä. Kotona pärjäävät lähtevät kotiin. Lääkeannostus pysyy viikon samana.

Jihuu!!

Pois kameroiden valvonnasta (käytävillä ja yhteisissä tiloissa on kamerat). Pois pyytämisestä. Voisitko avata oven.(Ulko-ovi on lukossa.) Voisinko saada lääkkeet. Pois säännöllisistä ruokailuajoista. Pois kassien tarkistamisesta. Pois puhallutuksesta. Pois tarkkailtavana olemisesta.

Mutta myös pois niiden kolmen tytön luota, joiden kanssa olen ystävystynyt. Yksi heistä lähtee huomenna kokonaan pois sairaalasta tukiasuntoon. Vaihdettiin puhelinnumerot ja päätettiin käydä kylässä puolin ja toisin. Kaksi muuta tyttöä ovat varmasti osastolla viikonkin jälkeen. Silti halattiin ja toivoteltiin parempaa vointia.

Kotona on siivoamista.  Joten huomenna pesen pinnat ja imuroin. Jääkaappi on törkeän likainen ja sotkuinen. Joten pesen sen. Piha haravoimatta. Joten haravoin sen. Mutta onnellista olla kotona läheisten luona. 

Minuun humahti helpotuksen väsymys.

8 kommenttia:

 1. Ihana uutinen, nauti kotilomasta siivoamisesta ja kaikesta, sillä varmasti arkisissa askareissakin on aivan eri sävyt nyt kaiken valossa.

  Halauksia viikonloppuun Marja. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiia kommentista. Nautin varmasti kotilomasta. On kiva elää niin sanottua tavallista elämää nyt alkuun viikon.

  VastaaPoista
 3. Hyvä uutinen Marja <3
  Sinulla on paljon tekemistä, mutta älä rasita itseäsi liikaa.
  Oikein ihanaa kotiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti kommentista ja ihanan kotiviikon toivotuksista. Yritän olla rasittamatta itseäni liikaa. Onneksi kasvimaan laittaminen on rentouttavaa.

   Poista
 4. Vaihtelu virkistää, ja iso vaihtelu vasta virkistääkin. Muistia myös. Että mikä on elämässä tärkeintä. Perhe, koti, arki. Siivous.
  Tervetuloa kotielämään, Marja! Kotitöiden määrästä huolimatta, ota rennosti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Eeva kommentistasi ja kotielämän toivotuksistasi. Siivous ei ole oikein lempipuuhiani, mutta joskus on siivottava. Suurta vaihtelua tämä tulee olemaankin.

  VastaaPoista
 6. Aurinkoista viikonloppua ja kevättä Sinulle :) ihana kuva <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos Ronja viikonlopun ja kevään toivotuksista. Kaunista kevättä sinullekin!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!