keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Herkulliset kasvisburgerit


Nämä burgerit ovat myös luomua. Minä käytän hyvin harvoin eineksiä ja valmiita ruoka-aineksia. Se ei tarkoita, että olisin jotenkin ahkera kodinhengetär. Mutta lapsuudessa ja nuoruudessa jouduin laittamaan ruokaa, ja se on jäänyt tavaksi. Enkä mielelläni syö pitkälle prosessoitua ruokaa. Uskon, ettei se tee hyvää terveydelle.



Päivänä eräänä sain mieliteon kasvisburgeriin. Enkä helteellä - suoraan sanoen - viitsinyt tehdä minun monilla omilla ohjeilla kasvispihvejä. Muistin, että kaapissa on hyvinvoinnin.fi:ltä yhteistyössä saadut kasvisburgeriainekset. Päätin tehdä pihvit yrttien ryydittämista burgeriaineksista. Ja päätin  tehdä sämpylät itse, koska täältä ei saa luomusämpylöitä. Elämme niin katveessa.Burgereiden kastikkeeksi tein tzatzikia.


             Luomu kasvispihviaineksen hinta on 3.95 euroa.

Pihviaines sisältää:kaurahiutale, kikhernejauho, paprika, sipuli, tomaatti, peruna, suola, raakaruokosokeri, oregano, basilika, timjami, rosmariini, valkosipuli, maustepippuri, mustapippuri, rosmariiniuute

Kasvispihviaines pakkauksessa on selkeät ohjeet siitä, miten pihvit tehdään. Se kävi erittäin nopeasti. Pihvimassa oli todella helposti muovailtavaa.







Myllärin luomu  viljaiset sämpylät
1 pussi kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
12-15 dl Myllärin luomu sämpyläjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai lisää kuivahiiva jauhojen kanssa. Liuota suola ja sokeri nesteeseen. Lisää vähitellen jauhot ja öljy. Alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Leivo melko suuriksi sämpylöiksi, ja kohota liinan alla 15-30 minuuttia. Sokeri nopeuttaa kohottamista. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.





Tzatziki
puolikas luomukurkku
1/2 tl suolaa
1-2 luomuvalkosipulin kynttä
2 dl luomu turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 tl hunajaa
mustapippuria
tuoretta minttua

Raasta kurkku, laita se siivilään ja lisää joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki aineet.




Ei sitten muuta kuin kokoamaan burgeria: sämpyä, pihvi, salaatti, mangoldi, tomaatti, tzaziki. Namskis. Oli herkullista. Pihvi oli mukavan mausteinen ja tzaziki rimmasi hyvin yhteen sen kanssa. En olisi osannut tehdä itse parempaa pihviä. Burgerit maistui koko perheelle. Minulle tuli ehtoisa emäntä olo.






  

2 kommenttia:

  1. Kiitos Marja vinkistä. Aion kokeilla kasvispihviä uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
    Sämpylöitä yleensä pyöräytän keittojen kanssa.
    Ihanaa päivän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Minäkin teen usein sämpylöitä keittojen kanssa tai aamuvirkkuna muulle perheelle lämpimiksi aamiaissämpylöiksi.Ihanaa lämpöistä iltaa sinulle!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!