lauantai 19. kesäkuuta 2021

Surutyöni 45. Vielä Veran kuoleman syystä.

 


Rakas  22-vuotias Vera-tyttäremme kuoli yllättäen tammikuussa. Hän oli terve ja kuntoileva tyttö, joka opiskeli molekyylibiologiaa Jyväskylän yliopistossa. Teen surutyötä.


Olen selannut ja selannut Veran Poliisilta tullutta kuolemansyyn tutkinta paperinivaskaa. Kuolleen Veran asennon ja jäykistymisen kuvaaminen teki pahaa. Heti kuitenkin ajattelin: siinä Vera pieni nukkuu ja kuolee, kuolee pois...


Lainaan tähän vähän kuolemansyyn tutkintaa.

Esitiedot---

Toteamukset---

Perustelut

"Edellä kuvatun mukaisesti ruumiinavauksessa ei voitu todeta sairauksien aiheuttamia elinmuutoksia eikä kuolemaa selittäviä vammoja. Oikeuskemiallisessa tutkimuksessa ei todettu myrkytykseen viittaavaa ja sokeriaineenvaihduntatutkimuksien tulos oli normaali. Geenitutkimuksessa ei löydetty esimerkiksi sydämen rytmihäiriöitä tai kuolemaa selittäviä sairauksia aiheuttavia geenivirheitä.


On todennäköistä, että Vera Liljeströmille aiheutui tuntemattomasta syystä sydämen rytmihäiriö tai muu kuolemaan johtanut elintoimintojen häiriö, jota ei ruumiinavauksessa voida osoittaa tai poissulkea.


Päätelmät

Ruumiinavauslöydösten ja esitietojen perusteella kuolintodistukseen on peruskuolemansyyksi merkitty "kuolema tuntemattomasta syystä". Kansainvälisen käytännön mukaisesti kuolemanluokaksi on merkitty "epäselvä", vaikka viitteitä muusta kuin luonnollisesta kuolemasta ei tullut esiin."


Että näin. Jää arvoitukseksi, mihin Vera kuoli. Sydämen rytmihäiriö on aika helppo uskoa. "Luonnollinen kuolema" tuo lohtua.


Vera kuoli kivuttomasti nukkuessaan. Näin patologi sanoi, kun soitin hänelle. Tämä lohduttaa paljon. Lähdit toiseen ulottuvuuteen rauhallisesti rakas, pieni Vera.
6 kommenttia:

 1. Kivuton kuolema on lohduttava tieto. Rauhoittaa.
  Ortodoksit toivovat rauhallista, kivutonta ja kunniallista kuolemaa, sitten kun sen aika tulee. Minusta Vera sai sen lopulta. Lohduttaako yhtään?

  https://youtu.be/d7wln3AUBxo

  Minua suretti se aikoinaan, että tällaista kuolemaa ei mieheni saanut ja minun ja lastemme piti se kestää.

  Hyvää kesäpäivää silti Sulle ����

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Anonyymi. On todella surullista, että miehesi kuolema oli nopea, itse aiheutettu. Minun isäni toimi samoin hirttäytymällä. Joten jotenkin ymmärrän sinua. Teillä oli lasten kanssa varmasti hyvin, hyvin rankkaa.

  Ortodoksit ajattelevat kauniisti. Koskettaa minua todella paljon.

  Minua lohduttaa äärettömän paljon, että Vera kuoli nukkuessaan, ilman kipuja. Rakas lapseni lähti toiseen ulottuvuuteen, jossa näemme vielä.

  VastaaPoista
 3. Rankkaa luettavaa nuo lausunnot kaikessa kliinisyydessään. Onneksi hän lähti ilman kipuja eikä ehkä itse huomannut mitään. Hyvä että pystyt purkamaan asiaa eri tavoin. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvin tärkeää, että Vera on kuollut rauhallisesti ja kivuttomasti

   Poista
 4. Ortodoksien uskonnossa ja maailmankatsomuksessa on jotain, mitä ihailen kovasti. Välillä olen jopa ajatellut harkitsemista siihen kääntymistä. Mutta ei se ole niin yksinkertaista, että siihen naps vaan ilmoitetaan, että nyt olen ortodoksi. Naispappeuden vastaisuutta en hyväksy, joten se kaatui alkumetreillä siihen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Minuakin kiehtoo ortodoksinen kirkko. Ortodokseilla on jumalanyhteys ja mystiikkaa. Ja jumalanpalvelus on kaunis. Juuri tuota naispappeuden vastustamista en ymmärrä minäkään. Toisaalta Euroopan suurimmassa kirkossa katolilaisuudessakaan ei hyväksytä naispappeutta.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!