tiistai 12. tammikuuta 2021

Romanssi työpaikalla
Hesari kysyi verkossa lukijoiden kokemuksia työpaikkaromansseista. Vastauksia tuli 261. Tähän joukkoon mahtui niin nopeasti syntynyttä ja sammunutta hehkua kuin työkaveruudesta alkaneita avioliittoja. Seuraavaksi kyselyyn osallistuneiden tarinoita.

"Tiesin, etten ole ainoa miehen avioliiton ulkopuolinen säätö, ja ajattelin, että kyseessä olisi vain yksi yö. Yötä seurasi kaksi vuotta, joiden aikana olimme kollegoja ja ystäviä, jotka harrastivat toisinaan äärimmäisen hyvää seksiä." Nainen, 38 v


"Työpaikalleni tuli kesäharjoittelijaksi opiskelijapoika. Molemmat myös asuimme työnantajan omistamissa asunnoissa naapureina. Hyvin pian aloimme viihtyä toistemme seurassa. Yhteiseloa on jatkunut nyt 48 vuotta." Nainen, 73 v
Työpaikka on luonteva paikka tutustua ja ihastua. Samassa työpaikassa työskentelevillä on todennäköisesti paljon yhteistä: samantyyppinen koulutus, kiinnostus tiettyyn alaan ja yhtäläisyyksiä urapolussa.


Joka toinen suomalainen on ollut ihastunut työkaveriinsa. Heistä 14 prosenttia on mennyt ihastuksensa kanssa naimisiin.


Työpaikalla suhteella on aikaa kehittyä. Mitä enemmän vietetään aikaa yhdessä, sitä enemmän ehtii nähdä toisen hyviä puolia.

"Molemmat tietävät, mihin ryhtyvät, mitä hyviä ja huonoja puolia toisessa on. Vaivaannuttava deittailu- ja tutustumisvaihe, josta itse en ainakaan yhtäään nauti, jää pois." Nainen, 33 v


"Tapa tehdä työtä joka päivä yhdessä läpi työelämän onnistumisten ja epäonnistumisten kertoo paljon ihmisestä, mm. hänen tavastaan kohdella muita ja häneen stressinsietokyvystään. Siinä mielessä töissä oppii enemmän henkilöstä kuin cocktail lasin ääressä deittailulla." Mies, 46 vMoni Hesarin kyselyyn vastanneista kertoi jännittäneensä, millaista olisi jatkaa samassa työssä, jos suhde päättyisi. Tämän takia jotkut ovat päätyneet vaihtamaan osastoa tai työpaikkaa. Moni miettii myös, miten työkaverit suhtautuisivat, ja pitää suhteen siksi salassa.


Yhteinen salaisuus voi lisätä hyvää jännitettä parin välillä. Parhaimmillaan salaisuus lisää polttoainetta nuotioon. Suhde säkenöi ja innostaa.


Joka viides työpaikkaromanssin kokenut kertoo kohdanneensa kateutta työpaikalla. Työromanssin asioita kannattaa jakaa työpaikan kahvihuoneessa vähemmän kuin siinä tapauksessa, että kumppani työskentelee jossakin muualla.Osa verkkovastaajista toi esiin haasteita, joita työpaikkaromanssi esihenkilön ja alaisen välillä voi aiheuttaa.

"Työpaikalla suhde alkoi tuntua meistä tukalalta, kun olimme työntekijä-esimies-asetelmassa. Aika pian mies vaihtoi työpaikkaa, jotta tilanne olisi henkisesti meille helpompi." Nainen, 55 v


Lähteet: Helsingin Sanomat 5.12.2020, kuvat Pixabay6 kommenttia:

 1. En ole kokenut eli ei ole osunut omalle kohdalle ikinä ihastusta työpaikalla. Eli kyllä ne rakkaudet muualta on löytyneet, hehe baareista. Mutta ymmärrän hyvin, että työpaikalla voi kipinöidä, mutta voi haitata työtä ja romanssi jos kuihtuu, niin... Mutta fiksut ihmiset pärjää silloinkin.

  Mukavaa lumimyräkkäviikkoa Marja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tiia. Minulla oli opiskeluajan töissä sellainen työporukka, että syntyi kaksi romanttista suhdetta, mikä vaikutti erioisesti työilmapiiriinkin. Jotkut tuomitsivat suhteet. Ehkä osittain syystäkin, kun romanttisten parien miehet olivat tahollaan naimisissa. Mutta mielestäni: kukin tavallaan. Minullakaan ei ole ollut työpaikkaromantiikkaa.

   Poista
 2. Kyllä olen nähnyt montakin työpaikkaromanssia aikoinaan omassa työpaikassani.Läheisiä työkavereitani oli eräs mies,hänen vaimonsa ja rakastajatterensa joka tuli raskaaksi tälle miehelle. Miespuoliset työkaverimme eivät osanneet olla niin hienotunteisia kun me naiset ja eräskin kysyi tältä olkoon vaikka Timppa että kui sä nyt tollei ku on lapset ja vaimo ni tää sano vaan että omaa täytyy säästää ja yhteiselo jatkui vaimon kanssa,rakastajatar synnytti tytön,jatkoa en tiedä kun muutin paikkakunnalta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hauskastakin tarinasta. Tuntui, että kyseessä oleva mies leveili sillä, että oli vaimon lisäksi rakastajatar. Entäs jos nainen puhuisi noin? Ei ehkä ymmärrettäisi tai suvaittaisi.Tai en tiedä.Kauniita lumisia päiviä sinulle!

   Poista
 3. Joskus nuorena, ollessani tekstiilitehtaassa ainoana naisena neulomossa, moni miespuolinen työtoveri pyyteli kanssaan treffeille. Ajatus tuntui vieraalle. Jos olisi ihastunut johonkuhun heistä, niin ehkä ei siinä tapauksessa. Varmasti työpaikkaromanssit vaikuttavat työilmapiiriin. Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Kirsti. Aikamoisessa tilanteessa olet ollut neulomossa. Treffikutsuja riitti. Enkä ihmettele, kun olet niin kaunis nainen.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!