tiistai 5. tammikuuta 2021

Hunajaisia aikoja

 

Testasin yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa Manuka-hunajatuotteita. Ruohonjuuri on ollut jo vuodesta 1982 eettisen ja ekologisen kaupan edelläkävijä.


Ruohonjuuri perustettiin  vuonna 1982 samalla sen yritysfilosofiaksi muotoutui seuraava:"Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään."
Luomu Manuka-hunaja 100%, TA25+, 250g, 69,95€

Miksi tämä hunaja on niin kallista?

Manuka-hunajaa tuotetaan vain Uudessa-Seelannissa, koska  siellä kasvaa Manuka-pensaita, joiden kukinnoista mehiläiset ahkeroivat hunajaa. Manuka-hunajaa alettiin tutkia jo 1960-luvulla. Huomattiin, että osa Manuka-hunajista toimi tehokkaammin kuin toiset Manuka-hunajalaadut. Tätä ihmeteltiin ja haluttiin löytää tapa erotella lääkinnällisesti tehokkaimmin toimiva Manuka-hunaja.


Hunajan lääkinnällinen vahvuus määritellään tuottajista riippumattomissa laboratorioissa ja sertifioidaan asteikolla TA 5+-30+. Näin varmistetaan, että jokaisella asteikolla on sama laatutaso. Mitä korkeampi luku on sitä vahvempi on lääkinnällinen vaikutus. Esimerkiksi 10+ on vähintään 10 kertaa voimakkaampi kuin Manukahunaja 0. Hunajaa, joka on korkeimmilla asteikoilla, saadaan kerättyä vähemmän vuodessa. Tästä johtuen hunaja voi olla kallista. Tämän Ruohonjuuren hunajan TA-arvo on +25 eli se on hyvin korkea.Sonnetorin huippulaatuinen, raaka, pastöroimaton Manuka-hunaja on maultaan täyteläinen. Se sisältää sokereita, proteiineja, aminohappoja, vitamiineja ja flavonoideja.Ruohonjuuressa myydään vain Manuka-hunajia, joiden aktiivisuusluokitus on yli TA 8+. Sen alle luokitelluista on vain hyvin vähän hyötyä. Muista siis tarkistaa aina aktiivisuusluokitus.


Manuka-hunaja on Uudesta-Seelannista ja sitä on käyttänyt alkuperäiskansa maorit sen lääkinnällisten ominaisuuksien takia.
Kaikilla hunajilla on antibakteerisia vaikutuksia, mutta ainoastaan Manuka-hunaja on luokiteltu lääkinnälliseksi hunajaksi. Kuvan Makuna-hunajaa myydään yliopiston apteekin verkkokaupassa monenlaiseen vaivaan.Mihin vaivoihin Manuka-hunajaa voidaan käyttää?

 • flunssat ja tulehdukset
 • antibakteerinen vaikutus
 • antifungaalinen vaikutus, sieniä tuhoava
 • antiviraalinen vaikutus, viruksia tuhoava
 • antiseptinen vaikutus, puhdistava ja tulehduksia ehkäisevä vaikutus
 • tehokas suolisto- ja vatsatulehduksiin
 • haavojen hoito
Annostus:
- ennaltaehkäisyyn riittää 1 tlk päivässä
- kun tauti on päällä annosta voi lisätä 4-6 tlk päivässä
- ulkoisesti levitetään haavoille ja palovammoille

Teimme miehen kanssa testin tavallisen suomalaisen hunajan ja Manuka-hunajan välillä. Manuka-hunaja voitti, koska se ei ollut niin tyrmäävän makeaa vaan täyteläistä, herkullista,  aromikasta, toffeemaistakin. Lisäksi sen väri oli erilainen kuin tavallisen kukkaishunajan, ei keltaista vaan paahteisen kaunista kullanruskeaa. 


Kokeilin  Manuka-hunajan tehoa myös suupielen halkeamaani. Olen yrittänyt saada halkeaman pois  B-vitamiinikuurilla, kortisonivoiteella ja Bepanthenilla. Ei ole auttanut. Monesti suupielen halkeamat  liittyvät minulla flunssaan tai alikuntoon. Nyt ei sellaista ole. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, mutta Manukahunajalla halkeama parani viikossa. Laiton hunajaa suupieleen kaksi kertaa päivässä. Manuka- eteerinen öljy, 10 ml, 55,99€

Tuoksua ja tunnelmaa!

Öljy on valmistettu Uuden-Seelannin Manuka-pensaasta ilman raikastamiseen.  Manuka-pensaasta saatavaa eteeristä öljyä voidaan polttaa tuoksulyhdyssä tai tuoksukivellä.  Sen tuoksu on tunnettu puhdistavuudestaan.


Öljy on peräisin kasvin puhtaimmista uutteista, eikä se sisällä keinotekoisia lisäaineita.


Miten käyttää eteerisiä öljyjä?

Tuoksulyhty ja ilmanraikastaja: Käytä eteerisiä öljyjä hyvän ilmapiirin luomiseksi ja huoneilman raikastajaksi esimerkiksi ilmankosteuttajassa. Voit myös lisätä muutaman tipan suihkepullon veteen ja sumuttaa hyvää tuoksua huoneeseen. Voit myös pirskotella vähän öljyä matoille tai petivaatteisin. 


Käytin Manuka-eteeristä öljyä tuoksulyhdyssä, ja tuoksuttelin sitä pitkään. Tuoksu on omalaatuinen ja raikas, vaikeasti määriteltäväkin mutta  miellyttävä.  Siinä on  salvian, muskottipähkinän, vienon aniksen, krysanteemin ja neilikan kukkien tuoksua. Kokonaisuutena tuoksu on piristävä.Suihku tai kylpy: Lisää mieltymyksesi mukaan 5-10 tippaa öljyä kermaan tai neutraaliin suihkusaippuaan. Kylpyaika on noin 20 minuuttia.


Vartaloöljy: Lisää mieltymyksen mukaan muutamia tippoja ruokalusikalliseen neutraalia ihonhoitoöljyä. Helli hieroen mieltäsi ja kehoasi.


Kasvojen kauneushöyrytys ja höyryhengitys: Lisää 2-3 tippaa eteeristä öljyä 1-2 litraan kuumaa vettä, ja pidä kasvot pyyhkeen alla 2-3 minuuttia. Varo silmiä.


Öljyparfyymi: Käytä parfyymin tapaan ranteeseesi tai korvan taustaasi. Tee tällöin laimennus esimerkiksi arganöljyyn   (10-12 tippaa eteeristä öljyä 10 ml:aan perusöljyä). Eteeristä öljyä voi käyttää myös sellaisenaan muutaman pisaran vaatteille, ei silkille. Värilliset öljyt voivat jättää väritahroja. Tällaisia ovat muun muassa mandariini ja patsuli.Manuka honey drops-pastillit, 22g, 19,99€

Maukkaat ja terveyttä puhkuvat Manuka-pastillit rikastavat ravintoasi. Manuka on terveellinen herkku, ja nyt entistä kätevämmässä pastilli-muodossa.


Manuka-hunajan hyödyt: Manukasta saat kehoosi uudistavaa luonnonvoimaa ja monia tärkeitä kivennäis- ja vitamiiniaineita. 


Antibakteerinen Manuka-hunaja omaa pitkät perinteet luonnonlääkinnässä. Se on karhean kurkun lievittäjä, kätevä haavojen hoitoon ja hyvä tukipilari aktiivisessa elämässä.


Manukapastillit ovat herkullisia. Niissä on hunajaisen yrtillinen maku.

  
4 kommenttia:

 1. Oih Manuka hunaja on kyllä ihan parasta ja täälläkin sitä purnukka kaapissa. Aivan ihana yhteistyö Marja. Sydämellistä uutta vuotta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tiia. Yhteistyö oli kiva ja minulle merkityksellinen. Manuka hunaja on todellakin herkullista ja vielä terveellistäkin.

   Poista
 2. Uudessa Seelannissa pääsimme Manuka hunajan makuun.
  Kiitos, että kerroit, mistä sitä meillä saa.
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Kirsti. Oi, sinä olet reissannut Uudessa-Seelannissakin! Olet saanut varmasti maistaa tuoreinta Manuka-hunajaa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!