perjantai 23. joulukuuta 2022

Meidän joulu

 
Tänä jouluna yritän nauttia jouluruoasta ja muista herkuista rennosti. En ole valmistanut jouluruokia ja -leivonnaisia yhtä paljon kuin yleensä. Tein vain lasimestarinsilliä, rosollin, tortut ja taatelikakun itse. Aiemmin olen tehnyt myös joululaatikot, joululeivät, joulupullakranssit, karjalanpiirakat, piparit...itse.


Vain imuroin. En mopannut lattioita, pyyhkinyt kunnolla pölyjä tai pessyt saunaa. Sain kuitenkin pestyä tiski- ja astianpesukoneen.


Ei jotenkin huvita viettää joulua, koska kuollut Vera-tyttäremme surettaa nyt erityisen paljon kuten kaikkina suurimpina juhlapyhinä. En muista viime joulusta mitään, koska suretti niin paljon. Mieheltä kyselin, miten me vietettiin joulua, kävimmekö miehen äidin luona.


Nyt on toinen joulu ilman Veraa. Hän tuli aina jouluksi kotiin opiskelupaikkakunnaltaan. Erityisesti Veran kanssa juhlittiin joulua. Syötiin, juotiin glögiä ja punaviiniä. Juteltiin pitkälle yöhön.


Vietämme miehen kanssa kaksin joulua. Toinen tytär on aattona ja joulupäivänä töissä ja töiden jälkeen hänellä on kiire mennä lenkittämään koiransa. Ehkä saan puhuttua hänet syömään edes yhtenä päivänä. Joten:


Iloista ja sydämellistä joulua kaikille! 
Kuvat Pixabay

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Erikoiset Asiantuntijat. Samoin teille hyvää joulua, joka tosin jo meni.

   Poista
 2. Sydämellistä joulua Marja ja pahoillani siitä mitä joudutte käymään läpi. Ei varmasti joulu ole enää samalla tavalla joulu ilman rakasta tytärtänne.

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua, kaikesta huolimatta! Levollisia päiviä kotona ja akkujen lataamista alkavaan vuoteen!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää joulua sinullekin! 💖

  Toivon rauhaa mieleesi ja sydämeesi. Ja tietenkin toivoa, uskoa tulevaan. 💖🎄

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!