tiistai 1. maaliskuuta 2022

Ou nou, ikuinen selluliittiMeikäläisellä on paljon selluliittia. Sitä on reisissä, takapuolessa ja alleissa. Ei auta muu,kun hyväksyä tämä.


Selluliitti syntyy niin, että ihon pintakerrosten alla on rasvaa, joka jakautuu ikään kuin pieniin lokeroihin. Lokeroiden seinämät ovat sidekudosta. Kun seinämät syystä tai toisesta vetäytyvät lähemmäs toisiaan, muhkurainen rasva puristuu ylöspäin ja iholla erottuu selluliittia.


Rasva on samaa kuin muuallakin, se vain jakautuu epätasaisesti. Kaikkein yleisimmin selluliittia tulee lantiolle, reisiin ja vatsaan. Selluliitin muodostumiseen vaikuttavat perimä, hormonit, ikä ja elintavat. Yksi tai useampi tekijä jäykistaa sidekudosta ja edesauttaa näin selluloosan kehittymistä. Ikä ohetaa  ihoa, jonka vuoksi selluliitti näkyy helpommin.


Naisilla on jopa 90 prosentilla selluliittia. Sitä voi tulla yhtä lailla hoikemmalle ja pyöreämällekin. Miehille sitä puolestaan ei juurikaan tule. Miesten rasvakudos on rakenteeltaan erilaista kuin naisten.


Kun selluliittia on tullut, se on lopullista. Yksi keino vähentää sitä, on liikunta.Tupakointi, ylipaino ja runsashiilihydraattinen ruokavalio voivat edesauttaa selluliitin muodostumista.


Se, että selluliittia on suurella osalla naisista, tekee siitä epäilemättä tuottoisan bisneksen. Mutta selluliittivoiteet, rasvaimu ja kuivaharjaus eivät poista sitä. Voiteet ja kuivaharjaus voivat  lisätä pintaverenkiertoa, mutta eivät kuitenkaan poista selluliittia.Lähteet: Helsingin Sanomat 17.2.221, kuvat Pexels

4 kommenttia:

 1. Masentavaa ettei sitä saa enää pois kun se kerran on tullut. Onneksi haitta taitaa olla vain kosmeettinen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Kristiina K. Vaikka haitta olisi vain kosmeettinen, kyllä se vähän surettaa.

  VastaaPoista
 3. Lohdullinen luku tuo 90 %. Enpä ole ainoa, joka sitä harmittelee.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Kirsti. Onhan se lohdullista, että melkein kaikilla naisilla on selluliittia.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!