lauantai 8. tammikuuta 2022

Surutyöni 91.Meidän rakas 22-vuotias molekyylibiologian opiskelija Vera-tyttö kuoli yllättäen viime tammikuussa. Vera oli terve ja kuntoili paljon. Hän kuoli nukkuessaan. Kuolinsyytutkimuksissa ei löydetty syytä kuolemaan. Teen edelleen surutyötä.


Huomenna on Veran kuolinmuistopäivä. Toivon, että en romahda.Minulla on nyt hyvin erilaisia päiviä. Saatan olla energinen yhtenä päivänä ja sitten taas väsynyt. Tarvitsen unta paljon, 9-10 tuntia. Uni on hyvälaatuista. Nukahdan helposti, enkä heräile yöllä.


Surulla on neljä vaihetta: shokki-, reagointi- työstämis- ja uudelleen suuntautumisen vaihe. Olen mielestäni suurimman osan työstämisvaiheessa. Vaiheet ei välttämättä pysy samoina, vaan on aaltoilua vaiheesta toiseen.


Olen muistellut paljon Veraa ja katsellut vanhoja valokuvia. Vera oli taapero- ja leikki-ikäisenä villi pieni tyttö. Hänellä oli myös erilaisia kausia toimissaan. Hän esimerkiksi laittoi minun rintaliivejä päälleen, oli rintsikkakausi:


Yksi kausi oli laukkukausi:Kerran noin vuoden ikäisenä, kun hän oli oppinut seisomaan tukea vasten, hän löysi pöydältä konvehtirasian ja oli syönyt ja sotkenut itseään suklaalla. Minä olin laittamassa ruokaa, ja kävin välillä katsomassa Veraa.


 Vera, minulla on niin kova ikävä sinua. Olet aina rakas ja tärkeä!


7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja muistoja!
  Niin suloinen Vera-tyttönen.
  Muistellessa Veraa hän on sinulle jollain tapaa elossa - näin ajattelen. Ja jossain Vera on, ikuisessa kesässä ja lämmössä, kaiken rakkauden ympäröimänä.
  Kovasti voimia, erityisesti huomiseen päivään!
  Olet ajatuksissani ❤

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Niinhän se on, että muistellessa Vera elää ainakin kauniissa muistoissa. Minulla on tunne, että hänellä on hyvä nyt. Ikuinen kesä kuten kirjoitit. Minulla on noussut nyt myös kiitollisuuden tunne. Että sain elää Veran kanssa 22 vuotta.

  VastaaPoista
 3. En osaa asetella sanojani oikein mitenkään. Suloinen tyttösi ja joka kuvassa niin iloisen näköinen. Elämä ei todellakaan ole oikeudenmukaista.
  Pärjäämistä sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Kristiina K. Ei haittaa, jos et pysty asettelemaan sanojasi oikein. Ymmärrän, että se on vaikeaa. Vera oli iloinen lapsi, joka tykkäsi olla valokuvattuna. Pieni, suloinen lapseni.

  VastaaPoista
 5. Vera on kuvissa iloinen ja nätti taapero. Tuntuu niin julmalta, että hän kuoli niin nuorena.
  Vera elää ikuisesti teidän rakastavissa sydämissä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Kirsti. Vera oli iloinen lapsi ohitettuaan koliikkivaiheen. Olen edelleen vihainen Jumalalle, että hän otti Veran pois niin varhain.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!