maanantai 16. elokuuta 2021

Herkullinen paprika-halloumijuustopata


 

Ihastuin kovasti tähän pataan, jonka ohjeen löysin Voi hyvin-lehdestä. Tuunasin ohjetta. Laitan ohjeen tänne, koska en ole pitkään aikaan laitellut blogiin ruoka- tai leivontaohjeita. Pata on todella herkullista.


2 punaista paprikaa

1 pkt vihreitä linssejä tai itse keitettyjä noin 4 dl

2 salottisipulia 

2 valkosipulin kynttä 

1 chili

1 sitruunan kuori

2 prk tomaattimurskaa

1 rkl hyvää oliiviöljyä

basilikaa maun mukaan

2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

2 pkt halloumijuustoa

vihreitä oliiveja


Viimeistely:

basilikaa tai lehtipersiljaa


1. Huuhtele ja viipaloi paprika ronskiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit, jos käytät valmislinssejä. Minä liotan ja keitän itse kaikki pavut, kikherneet ja linssit. Se on ollut tapa 36 vuotta. 

2. Kuori ja lohko salottisipulit. Hienonna valkosipulin kynnet ja chili.

3. Pese sitruuna hyvin ja raasta se.

4. Laita kaikki ainekset uunivuokaan, mukaan lukien mausteet ja tomaattimurska. Juusto ja oliivit lisätään myöhemmin.

5. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

6. Leikkaa halloumipalat puoliksi. Jos haluat, leikkaa ne kuin hasselbackan perunat eli leikkaa ne viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunastaan kiinni toisiinsa. Nosta palat paprikapaistoksen päälle. Lisää oliivit. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes halloumi on ruskistunut kauniisti.

7. Viimeistele paistos basilikalla tai lehtipersiljalla.

8.Nauti pastan kanssa. Tässä käytin valkeaa pastaa, vaikka en ole käyttänyt sitä vuoteen. Itse tein paistoksen kylkeen varhaiskaalisalaatin, jossa oli kaalin lisäksi tomaattia ja punasipulia. Kastikkeena kirpeä etikka-timjamiöljykastike.





4 kommenttia:

  1. Kiitos hurjasti tästä reseptistä, sillä tässä on kaikki elementit mitä rakastan. Ah halloumi. Herkullista uutta viikkoa Marja. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiia kommentistasi. Pata on tosiaan kokeilemisen arvoinen. Minäkin tykkään halloumijuustosta, paprikoista ja oliiveista.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Tätä on kokeiltava, aika montaa näistä löytyy kotoa. Halloumi on hyvä liittolainen, vaikka minkä kasvisruuan kanssa.
    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Kirsti kommentistasi. Teillä on puutarhassanne varmasti paljon syötävää paprikasta lähtien. Resepti on kokeilemisen arvoinen, jos tykkää halloumijuustosta.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!