maanantai 26. elokuuta 2024

Älykkäät, koulutetut, seksittömät

 




Laaja englantilainen tutkimus on ottanut selvää, mikä yhdistää ilman seksiä eläneitä ihmisiä.


Tutkimukseen osallistuneet yli 400 000 olivat  39-73-vuotiaita. Heistä kerättiin tutkimuksessa laajasti monenlaista tietoa, muun muassa siitä, kuinka monen ihmisen kanssa he ovat harrastaneet seksiä elämänsä aikana.


Tutkimuksessa kävi ilmi se, että seksittömät ihmiset ovat tavallista koulutetumpia ja käyttävät vähemmän päihteitä.


Ehkä yllättävimpiä löydöksiä oli se, että seksittömyyteen liittyvät geenimuodot olivat vahvasti yhteydessä älykkyyteen, korkeaan koulutukseen ja hyvätuloisuuteen liittyviin geenimuotoihin.


Tutkimuksen havainto on vastoin perinteistä oletusta, että älykkyys, hyvät tulot ja korkea koulutus ovat nimenomaan valttia kumppanin etsinnässä.


Yhdessä muiden persoonallisuuspiirteiden kanssa tutkimuksessa muodostuu kuitenkin tutkijoiden mukaan kuva stereotyyppisestä "nörtistä".



Seksittömiä yhdistää myös muun muassa miehillä fyysinen heiveröisyys, sisäänpäinkääntyneisyys, silmälasit jo lapsena, autismin kirjon piirteet ja sosiaalinen eristyneisyys.


Seksittömyys selittyy kiinnostuksen puutteella vain osin. Seksistä kiinnostumattomista eli aseksuaalisista puolet oli aiemmin tutkimuksen mukaan harrastanut seksiä.


Seksillä on yhteydet hyvinvointiin. Tutkimuksessa havaittiin, että seksittömät olivat vähemmän onnellisia ja kokivat vähemmän elämän merkityksellisyyttä. He olivat hermostuneempia ja yksinäisempiä.




Lähteet: Helsingin Sanomat 31.7.2024, kuvat omat

2 kommenttia:

  1. Voi heitä!On ihmisillä monenlaisia haasteita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Seksittömillä on huono olla.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!