lauantai 11. toukokuuta 2024

Elämää maalla 24.

 


Kohta saadaan raparperia.

Täällä on hyvin kylmä kausi - en puhu takatalvesta, koska ei ole ollut lunta. Niinpä puiden raahaaminen saavilla liiteristä jatkuu ja sitten pönttöuunien lämmittäminen. Ketuttaa. Jatkan myös lintujen ruokintaa, koska käy niin sääli heitä.


Olen päättänyt kasvattaa perunaa tänä vuonna. En ole ikinä kasvattanut. Selasin netistä kasvatusohjeita, mutta missään ei sanottu, kuinka syvälle siemenperunat täytyy istuttaa ja pitääkö olla idätetyt siemenperunat. No, viimein  selvisi, että istutetaan viisi senttiä mullan alle. Myös idätykseen sain ohjeen, ettei touko kesäkuun vaihteessa istutettaville siemenperunoille tarvita idätystä, koska maa on jo niin lämmin.


Ostin Mainiosta siemenperunat ja  kysyin melkein kaikilta muilta asiakkailta, että ovatko he viljelleet perunaa, tarvitsisin opastusta. Kukaan ei ollut viljellyt. Kaupan kassa tiesi, että siemenperunat istutetaan parinkymmenen sentin päästä toisistaan. Vaikutin varmasti omituiselta. Mutta mitäs siitä!


Yhtenä päivänä olin jostakin syystä vihainen. Sille ei ollut mitään syytä. Niinpä päätin lopettaa sen: menin kuokkimaan kasvimaata. Se on aika kovaa hommaa. Sattui alaselkään.  Hiki valui selästä ja kasvoilta. Tein homman tapani mukaan nopeasti. Mutta vihaisuus loppui.


Päätin siivota vessasta luonnonkosmetiikka korin, jossa oli myös alimmaisina kemikaalikosmetiikkaa. Dödö on kemikaalinen. En ole löytänyt luonnonkosmetiikasta tarpeeksi tehokasta tuotetta. Samoin meikkivoiteeni on kemikaalinen. Olen testannut varmaan liki kymmenen luonnonkosmetiikka meikkivoidetta, enkä ole löytänyt sopivaa.


Korissa oli eniten ihon puhdistusaineita. En ymmärrä, että niitä on niin karttunut.


Nämä lähti pois jätelajitteluun.Tässä lopputulos.


Kun tässä  ollaan niin kosmetiikassa, en malta olla esittelemättä lempituotteitani, joita alan taas käyttää, kun tämä kemikaalikosmetiikka kokeilu on ohi.


Ruusuvesi tuoksuu vienosti ruusulle. Käytän sitä aina seerumin ja kasvovoiteen alla. Samoin käytän sitä hiuksiin ja kuumalla säällä suihkuttelen sitä kasvoille.Tämä tuote sisältää luonnon retinolia.Tässä on inhokki tuotteeni. Se tuoksuu hyvin vahvasti. Niin vahvasti, etten ole sitä edes testannut. Nyt se toimii öljynä jalkapohjille. Muutoin Khadi on kaiketi kelvollinen merkki. Minulla on sen öljyhoito hiuksiin, ja se on tehokas.


Tässä siivouksessa siivosin vain päivittäistuotteita. Minulla on myös jonkin verran kasvonaamioita ja meikkejä. Tämä kosmetiikasta.


Nyt haravoimiseen. Haravoin meidän pienen etupihan syksyllä. Se on pieni sen takia, että miehen autot ovat vallanneet etupihan. Pohdiskelin, että kannattaako sitä haravoida. Sitten Hesarissa oli juttu juuri tästä.

 

Tampereen Puutarhaseuran puheenjohtaja sanoo muun muassa näin: "On totta, että pihan haravoiminen on turhaa, ja suositus olisikin, että lehdet ajettaisiin mieluummin ruohonleikkurilla silpuksi nurmikolle. Kasvijäte hajoaa pihalla hyödylliseksi humukseksi, jonka ansiosta maa pysyy multavana."


Päätin, että en haravoi, vaikka tykkään siitä puuhasta.


Kaikki köynnöskasvitaimet voivat hyvin. Kepitin ne viime viikolla. Ja jo nyt ne ovat kiivenneet kepin yläosaan. Lannoitan ensimmäisen kerran ne tänään.


Miehen kanssa päätettiin, että nyt on käytettävä pois pakasteessa olevat marjat. Vähän mustikkaa sinne jätettiin. Tein mustikkakiisseliä ja vispipuuroa. Mies teki mehua, joka on aivan taivaallisen hyvää.


Eilen meille aivan tuntematon mökkiläinen tuli kysymään, syödäänkö me kalaa. Totta kai syödään. Hän antoi meille hauen ja kaksi siikaa. Tämä oli aika merkillinen tapaus.


Kävimme maanantaina Helsingissä katsomassa miehen isää, joka on kuntoutuksessa. Hän sai kaksi aivoverenvuotoa ja hänellä on alkava Alzheimer. Hän vaikutti olevan hyvin masentunut tilastaan. Kaikki oli turhaa.Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!