perjantai 3. marraskuuta 2023

Elämää maalla 7.

 
Tänään ajattelin esitellä tätä töllin alakertaa. Yläkerrassa on miehen työhuone, eikä hän halua, että sitä kuvataan. Karmea siivo. Veran huonetta en halua, enkä pysty kuvaamaan. Vera ei olisi tällaista hyväksynyt.


Lähdetään liikkeelle keittiöstä, joka on kaksi kertaa niin suuri kuin olohuone. Tupakeittiöiksi näitä kai kutsutaan. Iso sata vuotta vanha keittiön pöytä on ollut meillä vähän vajaa 30 vuotta. Pidän sen rouheisuudesta ja patinasta. Siinä on tilaa  kymmenelle ihmiselle.


Tuoleista osa on maalissa. Muistona siitä, kun Veran kanssa maalattiin koko keittiö. Huolettomina, kärsimättöminä.Tämä kuva-asetelma on keittiön pöydän päässä. Kuvassa näkyy outo rihma, jota uusi posliinikukka on kasvattanut. Olen pohtinut, tuleeko siihen lehdet joskus.Kukkia keittiössä. En osaa vielä käsitellä kuvia tällä koneella, joten tämä toinen kuva on liian tumma. Se on päädyn tapetin kanssa kasviaiheinen, ja suunnittelen toisen puolen seinää maalaamista. Kivasti sain vinkkiä lukijalta ja ystäviltä. 


Tapetissa on hallitsevin väri vihreä ja vaaleanpunainen. Kun maalaan toisen seinän, haluaisin, että väri toistuisi myös tapetissa. Vaaleanpunainen seinä olisi liikaa. Nyt olen kallistumassa vaalean vihreään, vaikka persikan väri houkuttelee myös.
Eteisessä on maalaamisen "hermokeskus". Verhot ovat 1970-lukua, aidot. Pöytä on kaiken roinan alapuolella myös 1970-lukua.Eteisessä on myös ylhäällä laudoilla vintagea.


 
Sitten vähän makuuhuonetta, jossa minä kirjoitan. Kuvasta lienee helppo arvata, mikä on minun lempivärini. Huoneessa kaikki on vähän heikun keikun. Yhden hyllykön ovat vallanneet miehen paperit ja vinyylilevyt, eikä minun pöytäkään ole siisteistä siistein. Laatikko sängyn päädyssä on ollut siinä neljä vuotta, josko mies kokoaisi tason kylppäriin. No, matto on sentään aito itämainen perintömatto. Muuta arvokasta ei ole kodissamme. Se on nimenomaan koti, rakas ja tärkeä paikka.


Ikkunassa on minulle mieluisat viininpunaiset ja tummansiniset verhot. Värit sopivat toisilleen.


Siistin pöytää ennen kuvaamista, samoin keittiön pöytiä. Siinä mielessä tämä postaus ei ole aivan autenttinen. Tavaraa on puolin ja toisin. Joku ammattisisustaja tai sisustusta harrastava saa kodistamme varmasti inhonväreitä. Mutta me emme pidä pohjoismaisesta vaaleasta sisustuksesta.  Me pidämme miehen kanssa väreistä, ja se saa näkyä kodissa. Samoin se, että olemme kumpikin boheemeja. Minä siivoan aika huonosti kahden viikon välein. Tosin tummanpunaista on jo liikaakin. Se asia pitää muuttaa. Vihreäksi maalaamani pönttöuuni toimii hyvin vastavärinä. Liian hallitsevaa tummanpunaista voisi muuttaa hankkimalla uuden sinisen päiväpeitteen. Olohuoneen sohville eri värisiä torkkupeittoja ja tyynyjä.

Sitten olohuoneeseen.

Minulla oli yhteen aikaan rasiavaihe. Niitä on paljon enemmän kuin tässä kuvassa. Olen ihastunut etenkin metallisiin vanhoihin konvehtirasioihin. Tässä neljä niistä:


Lipaston päällä muun muassa miehen lapsena tekemä purjevene. On hänellä myös pieni oikeakin, mutta minulle purjehdus on jotenkin liian hidasta.Vanha Tunturi-kuntopyörä, jossa eivät vastukset enää toimi.Vanha leijonatuoli, jonka käsinojat ovat kissat rapsutelleet. Sekin perintökalu.Tämä puu kuuluu olohuoneeseen. Sen on miehen sisko tehnyt alusta loppuun käsin, kun hän opiskeli animaatiota. Hyvin kaunis.Hyvää viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Kodikasta, värikästä, viihtyisää on kodissanne.
  Monien esineiden kohdalla pysähdyin katselemaan, tuli muistoja mieleen, esim. kahvipurkki ja nuo upeat rasiat. Tapettia olen ihaillut jo aikaisemmissa postauksissasi, se on todella kaunis.
  Minä myös rakastan värejä, taannoin muodissa ollut täysvalkoinen sisustus ei miellytä minua lainkaan, liian kalseaa ja steriiliä. Sinulla on Marja kaunis koti kauniissa maisemissa. Pidän paljon kuvista, jotka olet ottanut lähimaisemistasi.t.Selja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Selja. No, meidän koti on melkeinpä kirpputori kuten nuorempi lapsi sitä arvostelee. Hänellä on kaikki vaaleaa niin kuin pohjoismaiseen vaaleaan sisutukseen kuuluu. Kiitos, jos kotimme miellyttää sinun silmiäsi. Hyvä täällä on olla.

   Poista
 2. Aitoutta, kauneutta, värejä ja runsautta! Myös minun silmääni tosi viehättävää ja kodikasta! En ole yhtään minimalistisen, kliinisen, valkean ja metallisen sisustuksen ystävä. Rakastan kiinnostavia esineitä ja yksityiskohtia. Kultainen metallirasia ja ruusurasia näyttävät hyvin tutuilta. Minulle värit ja runsaus merkitsevät elämää ja kauniit esineet ilahduttavat sekä silmää että sielua! Ihana koti, pidän kovasti!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi NK. Ja kiitos, että pidit sisustuksestani, jota en tee yleensä järkevästi vaan intuitiolla. Kirppiksellä saatan nähdä jonkin mieleisen esineen ja tunnen, että se kuuluu meidän kotiin. Eikö olekin jännä, että ennen suklaarasiat olivat pellistä ja niillä oli varmaan monta käyttötapaa rasian tyhjentymisen jälkeen. Ja niin kauniita ne ovat! Kyllä mieleinen koti virkistää sielua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen oli tosiaan kestäviä ja kauniita suklaarasioita! Niitä ei varmasti kukaan heittänyt pois. Samoin oli kauniita keksipurkkeja, jotka jäivät sitten säilytysrasioiksi. Minulla on ihan sama: jos näen kirpparilla esineen, joka selvästi "kuuluu minulle", se lähtee mukaan ja sopeutuu kotiin kaiken muun kaveriksi oikein kauniisti. Minulle kodikas koti ei ole tyhjä ja kliininen. Sairaalat ovat sitten erikseen, haha! :)

   Poista
  2. Tosiaan tuo on hyvin kaunista, että monet tuotteet olivat peltirasiassa. Muistan ukkini syöneen Sisua-pastilleja, jotka olivat peltirasiassa. Olin iloinen, kun kirpparilta löysin tällaisen. Oli myös pyörän renkaan paikkoja peltirasiassa. Senkin ostin.

   Poista
 4. Ihanat kasvit, ihana kasvitapetti, vanha puupöytä, kattilat yms, ..... kaikki. Voi että minäkin haluaisin vanhaan taloon maalle. Ehkä joskus :)
  Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Jenni. Kyllähän sinä voit päästä vanhaan kotiin ostamalla sellaisen. Maalla talot eivät ole läheskään niin kalliita kuin kaupungissa. Tai aina voi ihanasti unelmoida. Hyvää viikonalkua sinulle!

   Poista
 5. Kiitos, että kutsuit tutustumaan kotiisi!

  Koti kertoo asujastaan aina jotain ekstraa. Nyt luulen tietäväni sinusta taas rahtusen verran enemmän 💖

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Susanna kommentistasi. Hyvää viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Tykkään teidän kodista todella paljon! Ihanan lämmin ja boheemi tunnelma sekä paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia! <3 Mulla tahtoo olla myös niin, että kun johonkin väriin tykästyn, niin hankin sitä ihan liikaa ympärilleni, jolloin se ei enää erotukaan samalla tavalla edukseen :D Tuli tuosta päiväpeiteasiasta vaan mieleen. Mulla myös ollut erilaisia vaiheita, kun tiettyjä juttuja tullut hankittua enemmän. Näitä on ollut ainakin vanhat lipastot, peltipurkit, peltitarjottimet, verhot, pöytäliinat jne. :D

  T. Maria

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentistasi Maria. Juu, on se vain niin, että jos johonkin väriin ihastuu, sitä tulee hankittua liikaakin kuten minulla tummanpunainen. Yritän katkaista tämän kierteen. Sinullapa on ollut paljon eri kausia. Kaikki ihania!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!