maanantai 20. joulukuuta 2021

Ammattisiivoojan neuvoja

 


Nyt taitaa monen kotona olla joulusiivouksen aika. Muistan, että lapsuudessa hinkattiin kaapitkin. Näin perusteelliseen siivoukseen en todellakaan ryhdy. Vien matot ulos, imuroin ja moppaan. Mutta kenties en. Juhlimme joulua vain miehen kanssa. Tapaninpäivänä menemme miehen siskon luokse. Suru lapsen kuolemasta on myös huipussaan joulun juhlapyhinä.


Kotisiivooja Mari Kilponen tuomitsee puhdistusaineiden liiallisen käytön. Suurimpana pahana hän näkee suihkepullot. Suihkepullo on vihoviimeinen keksintö. Kun sitä suihkuttaa se kulkeutuu suoraan hengitysteihin ja keuhkoihin asti.


On hyvä muistaa, että jokainen siivousainepurnukka sisältää kemiallisia aineita, jotka ovat kosketuksissa ihon kanssa ja imeytyvät sitten kehoon.


Nykyisin kaupan siivousaineiden hylly notkuu toinen toistaan rajumpia puhdistusaineita, joiden etiketit lupaavat räjäyttää pinttyneemmänkin tahran kertalaakista.Mari Kilposen mielestä kolme puhdistusainetta riittää kotisiivoukseen. Ensimmäinen on käsitiskiaine, vaikkapa perinteinen Fairy. Se poistaa kaikenlaista rasvalikaa niin keittiössä kuin kylpyhuoneessakin. Se on yllättävän tujua.


Toinen aine on mieto yleispuhdistusaine, joka sopii kaikkeen eikä voi saada tuhoa aikaan. Kolmas on ph-arvoltaan hapan pesuaine. Sitä tarvitaan vessanpönttöön tai hanan juureen pesiytynyttä kalkkia vastaan.


Vahvojen kemikaalien lisäksi kaupoissa tarjolla on monenlaisia siivousvälineitä. Kilponen suosittelee mikrokuituliinaa. Sen lisäksi riittää usein hanan puhdas vesi. Tärkeää on, että liina pitää muistaa pestä tarpeeksi usein.


Myös siivousjärjestyksellä on oma merkityksensä. Kannattaa pohtia, minkä paikan siivoaa ensiksi ja minkä sen jälkeen. Hyvä nyrkkisääntö on mennä puhtaimmasta likaisempaan päin.
Lähteet: Helsingin Sanomat 21.11.2021, kuvat Pexels5 kommenttia:

 1. Tuota suihkeen vaarallisuutta en ole tullutkaan ajatelleeksi ja olen vaan pitänyt suihkepulloissa olevia puhdistusaineita niin kätevinä. Kiitos kun herätit minutkin pohtimaan millä siivoan. Meille taitaa riittää Tolu, Fairy ja WC-ankka. No peileihin ja ikkunoihin käytän kyllä edelleen suihkemaista pesuainetta.
  Rauhallista joulua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kristiina K. Minäkin olen pitänyt suihkepulloja kätevinä. Tosin käytän vain luonnonmukaisia pesuaineita, jotka ovat mielestäni yhtä tehokkaita kuin synteettiset aineet.Hyvää joulunodotusta sinulle!

   Poista
 2. Totta muuten tuo suihkepullo ja miten tätä ei ole tullut ajateltua. Nyt kun luin, niin tietenkin näin asia on. Voi ei.

  Hyviä vinkkejä, sydämelliset kiitokset näistä Marja ja oikein mukavaa jouluviikkoa. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Tiia. Onhan siinä suihkepullon käyttämisessä puolensa.Kun sitä suihkuttelee vaikuttaa tosi tehokkaalta(muka) ja se on ihan hauskaakin. Ihanaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 4. All my life I've never seen anything that works as fast as the Dr.Okosodo spell. I am from New Jersey and my name is Angela after contacting Dr.Okosodo so I started to believe the saying that every coin has two sides. When my lover abandoned me, he swore never to return to me, but thank God, through Dr. Okosodo's help, I have my lover back to me within 48 hours and I also want other people who are with the heart. party get in touch with Dr. Okosodo through these details below which are via email: ( Drokosodo647@gmail.com ) or via ( Whatsapp at +2349050443678 ), then you can see the wonders of Dr.Okosodo

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!