keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Keväisiä juttuja



Minulla on ollut usein keväisin tapana paastota. Tänä vuonna menen helpomman kautta  puhdistustipoilla. Saas nähdä piristyykö mieli, ja tuleeko puhdistunut olo. Frantsilan puhdistustipoissa on jymäkät yrtit, esimerkiksi voikukka ja takiainen.Sandaalikausikin on tulossa. Jalkapohjat täytyy hoitaa kuntoon  terva-pihka salvalla.Ihon voi totuttaa kätevästi aurinkoon kehäkukka-porkkanaöljyllä. Mukavaa keväistä hemmottelua. Kesä alkaa jo olla mielessä. Kesä ja hyttyset. Terva-pihkasalva on oiva apu myös hyttysten puremiin.



Testasin muutamaa tuotetta yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Ruohonjuuri on perustettu jo vuonna 1982 ja se on ollut eettisen ja ekologisen kaupan edelläkävijä Suomessa. Sen tuotetarjonta on uskomattoman monipuolinen.



Kehäkukka-porkkanaöljy, 30 ml, 18,50 €, Frantsila

Öljyllä on hyvin kaunis pakkaus ja se tuoksuu vienon ihanalle. Sitä käytetään vastaanottamaan ja valmistelemaan aurinko iholle. Öljy sopii myös päivittäiseen ihonhoitoon. Se ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Öljyä voidaan käyttää kosteuttamaan myös limakalvoja.



Terva-pihkasalva,Lemminkäisen äidin, 19g, 13,50 €

Desinfioivan, hoitavan, pehmentävävien ominaisuuksien ansiosta salvaa voidaan käyttää ihon halkeamissa ja kovettumissa. Salva on hyvä myös hyönteisten pistojen hoitoon.


Kuusen ja männyn pihka ja terva ovat antibakteerisia, desinfioivia ja tulehduksia hoitavia.


Minä tykkään tervan tuoksusta. On mukava tuoksutella nätistä purkista. Jalkapohjani ovat jostakin kumman syystä kuivuneet ja kovettuneet paljon talvella, vaikka olen hoitanut niitä. Ne on saatava kuntoon tällä terva-pihkasalvalla.



Detox-puhdistustipat, 100 ml, 16,95 19,95, Frantsila

Näitä tippoja kannattaa käyttää, kun haluaa puhdistua sisäisesti ja taltuttaa väsymyskauden.


Tipoissa on voimallisia suomalaisia luonnonyrttejä. Ja kohtahan niitä pääsee keräämään. Jippii! Kuten seuraavia:


                          Takiainen                  

Edistää ruoansulatusta ja ihon terveyttä. Vilkastuttaa aineenvaihduntaa.



Voikukka

Prebioottina tukee vatsan ja suoliston hyvinvointia.  Vaikuttaa maksaa puhdistavasti, siksi se on suosittu detox-yrtti.




Siankärsämö

Parantaa hengitysteiden terveyttä ja vastustuskykyä.



Nokkonen

Suomen superfoodyrtti. Vahvistaa immuniteettia, sydämen ja eturauhasen hyvinvointia. Tekee hyvää hiuksille, kynsille ja luustolle.



Piparminttu, eteerinen öljy, 10 ml, 7,50 € 8,99 

Piparminttu on piristävä, raikas, viilentävä ja hengitysteitä avaava yrtti. Sitä voidaan käyttää myös pahoinvointiin, päänsärkyyn ja hermostuneisuuteen. Piparmintun eteeristä öljyä voidaan käyttää tuoksulyhdyssä, laimennettuna suihkussa, vartalovoiteena ja pyyhehauteina.


Aina kun kaipaan piristystä, poltan piparmintun tai sitruunan eteeristä öljyä tuoksulyhdyssä. Joskus saunassa heitän piparmintun tuoksua löylyihin. Minulla täytyy olla aina säilössä piparmintun öljyä. Pidän paljon mintuista ja kesällä kasvatan piparminttua, viherminttua ja kissanminttua. Kesällä on ihanaa, että on aina tuoretta minttua saatavilla.



Kuvat omat ja Pixabay

6 kommenttia:

  1. Niin ovat hyviä tuotteita ja mikä parasta,kotimaisia. Kevät onkin puhdistuksen aikaa :-) mukavia päiviä toivotan sinulle kaikesta huolimatta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pihakeiju. Olen itsekin todella tyytyväinen tuotteisiin ja muutenkin pidän paljon Frantsilan tuotteista, suomalainen ja pitkällä kokemuksella yrttien viljelijä ja niiden jalostaja kuluttajan iloksi.

      Poista
  2. Monta hyvää tuotetta.
    Nokkosta saa aivan kohta tuoreenakin.
    Hyvää illan jatkoa Marja!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kirsti. Odotan minäkin innolla nokkosten kasvua. Ensimmäinen nokkoskeitto kuuluu kevääseen. Kuivaan nokkosta talven piristäjäksi ja hiusten hoitoaineeksi.

    VastaaPoista
  4. Minä vaihdoin shampoon ja vartalovoiteen kiinteään luomuun. Saas nähdä mitä tästä vielä tulee.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja. Minullakin on kiinteitä luonnonkosmetiikka Luonkosin kakkuja, juuri vartalovoidetta, jota en kyllä käytä, syväpesevää kasvosaippuaa ja samoin shampoota. Ovat hyvin toimivia. Varmaan hyvä tulee. Tuota vartalovoidetta pitää lämmittää käsien välissä aika kauan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!