torstai 22. huhtikuuta 2021

Yhdeksän keinoa välttää stressiä

 


Voit välttää stressiä ja parantaa arjen hallintaa yksinkertaisilla mutta tehokkailla keinoilla.


1)Kuulostele itseäsi. Keho on viisas. Se antaa hälytysmerkkejä, jos tarvitset lepoa. Kun luotat kehon viesteihin ja lepäät ajoissa, voit katkaista kierteen, ennenkuin stressi pitkittyy.


2)Osaat ja pystyt. Älä ole liian vaativa itseäsi kohtaan, aina ei tarvitse tehdä kympin suorituksia. Kysy itseltäsi, että vaatisitko joltain toiselta yhtä paljon kuin vaadit itseltäsi. Keskity onnistumisiisi älä virheisiin. Palkitse itseäsi aina, kun projekti on valmis.


3)Muista rajasi. Sinun ei tarvitse suostua kaikkeen. Selvät rajat auttavat hallitsemaan omaa elämää ja vähentämään stressiä.


4) Pidä kiinni harrastuksistasi. Ne antavat voimaa ja hetken tauon arjesta.


5)Keskity hyvään. Pohdi, mistä olet tänään kiitollinen. Kiitollisuus vähentää stressiä.


6)Ota kalenterisi avuksi. Käytä kuukausinäkymää ja kirjoita sinne töiden lisäksi myös kivat jutut, jotka haluat tehdä. Kalenteri voi auttaa näkemään, mihin sinulla on oikeasti aikaa ja mille on sanottava ei. Muista myös, että kalenterissa pitää olla tilaa yllätyksille.


7)Liiku kohtuudella,  mutta älä tee liikunnasta suoritusta, jotta jaksaisit töissä paremmin. Nauti itse tekemisestä.


8)Vähennä suorittamista,  Kun olet stressaantunut, älä tee liikkunnasta tai muista harrastuksistasi yhtä suoritetta lisää. Suhtaudu varauksella aktiivirannekkeisiin ja tiukkoihin kuntosaliohjelmiin. Tsemppavatko ne vai saako niistä lisästressiä. Liiku mieluummin kehoa kuunnellen. Tekeeekö olollesi hyvää juoksu vai rauhallinen metsäkävely?


9) Keskity hetkeen. Keskity erilaisiin asioihin. Katsele ympärillesi ja huomaa kaupungin vilske tai luonnon oma kiertokulku. Tunne mitä kehossasi tuntuu, kun keskityt ruoan laittamiseen ja kasvovoiteen levittämiseen. Juuri nyt tässä hetkessä kaikki on hyvin. Hetkessä elämistä voi harjoitella rentoutusharjoituksin. Hengitä syvään, meditoi tai joogaa. Sinä hetkenä kun keskityt hengittämiseen, stressaavat ajatusradat katkeavat hetkeksi.


Lähteet: Kauneus&Terveys  4/2021, kuvat omat


6 kommenttia:

 1. Niin totta! Etenkin kohta 1., jos se on kunnossa niin kaikki pelittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nimetön. Niin, kehon kuunteleminen on tärkeää. Sille pitää antaa aikaa ja huomiota.

   Poista
 2. Hyviä neuvoja, joiden noudattaminen on lähinnä itsestä kiinni.
  Hyvää illan jatkoa Marja!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kirsti. Minä olen yrittänyt elää ohjeiden mukaisesti, eikä ole ollut minkäänlaista stressiä. Jos surua ei lasketa stressiksi. Ei, ei se ole stressiä. Kokonaan oma asiansa.

  VastaaPoista
 4. Me naiset unohdamme usein itsemme huolehtiessamme muista niin työssä kuin kotona. Ja armollisuus itseämme kohtaan unohtuu❣️. Sitä itsekin tässä +50 iässä yritän opetella. Kiitos, Marja, blogistasi ja ajatustesi jakakamisesta. Voimia sinulle ❤️❤️

  VastaaPoista
 5. Kiitos Satu kommentistasi. Kyllä tähän ikään mennessä on tullut opeteltua tuota armollisuutta itselle. Olen ehkä sitä oppinutkin, mutta minun tapauksessa aina se menee niin, että minä huolehdin kotitöistä. Olin aikaisemmin kova siivoamaan. En ole enää. Inhoan imurointia, enkä siivoa niin usein kuin ennen, mutta hulehdin kuitenkin siitä, että ruoka on valmis ajallaan, että tiski- ja pyykkikoneet hurisevat. Uskon, että ajan kanssa tulee armollisuutta.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!