torstai 24. syyskuuta 2020

Nauti ihanasta iästäsi


Tässä uudessa bloggerissa en osaa poistaa jo ladattuja kuvia. Tietääkö joku, miten se käy?

Kosmetiikkapmainoksissa näkee nyt aiempaa iäkkäämpiä naisia. Maailmalla puhutaan ilmiöstä pro age tai pro aging. Muita nimityksiä suuntaukselle on well aging, smart aging ja happy aging. Kaikkien näiden nimitysten ytimessä on hyväksyvämpi ja lempeämpi asenne ikääntymiseen.


Anti aging-buumi on vuosikymmeniä tavoitellut sileää pintaa järeinkin keinoin, pro aging ei yritä estää luonnollista vanhenemisen prosessia vaan pyrkii ihon kauniiseen ikääntymiseen. Tämä ei tarkoita ihonhoidon lopettamista vaan pehmeämpiä hoitokeinoja ja aiempaa hyväksyvämpää suhtautumista ikääntyvään ihoon.


Kosmetiikkaa markkinoitiin pitkään korkeintaan viisikymppisille, mutta nyt omat tuotesarjansa saavat myös yli viisikymppiset.Aikuisilla naisilla on yleensä rahaa ja aikaa hoitaa itseään. Ostovoima keskittyy jatkossa yhä vankemmin yli 60-vuotiaisiin.


                     Ikä on aikuisuudesta nauttimista

Useat ikääntyneet naiset haluavat näyttää ikäisiltään, mutta upeilta. Rypyt eivät ole suurin huolenaihe, vaan naiset kaipaavat apua väsyneeseen ilmeeseen.


Juuri tähän ilmiöön iskee myös kotimainen BTB13 Pro-Age. Se syntyi ajatuksesta, että vanhenemista ei tarvitse piilotella. Naiset elävät uutta aktiivisuuden aikaa, jolloin ikä ei ole kriisi vaan aikuisuudesta nauttimista.Ihon ikämuutokset ovat luonnollisia, mutta kaikaista niistä ei tarvitse pitää tai pelätä.Itsestään huolehtiminen on tärkeää, ja omaan hyvinvointiin ja ulkonäköön saa satsata rahaa. Myös positiivinen elämänasenne pehmentää kasvojen piirteitä ja saa ihon hehkumaan.


Kirurgian pehmeämpi puoli

Pro aging-ilmiö näkyy jopa siellä, missä ryppyjä on pyritty piilottamaan plastiikkakirurgian vastaanotolla. Cityklinikalla työskentelevä plastiikkakirurgi Riikka Veltheim sanoo, että asiakkaat suhtautuvat ikämuutoksiin myönteisemmin kuin aikaisemmin.


Useimmat naiset hyväksyvät ihon ikääntymisen. Yleisin toive on näyttää vähemmän väsyneeltä. Ryppyjä ja juonteita saa olla. Moni haluaa pehmentää ilmettään ja näyttää pirteämmältä.Moni on työelämässä pidempään kuin ennen ja yhä useammat pysyvät terveinä, vaikka ikää tulee.Veltheim sanoo, että vastaanotolla käy paljon yli kuusikymppisisä. Yli 70-vuotiaat on uusi näkyvä ryhmä eikä yli 80-vuotias asiakas ole enää harvinainen.


Nyt tähdätään ihon kimmoisuuden lisäämiseen ja ylläpitoon eikä ihon täyttämiseen. Kasvojen halutaan olevat ilmeikkäät.
Ilmiö lävistää koko yhteiskunnan

Myönteisempi suhtautuminen ikääntymiseen ei ole vain pelkkää kosmetiikkaa, vahvistaa Aalto-yliopiston markkinointia ja kuluttamiskäyttäytymistä tutkiva työelämäprofessori Pekka Mattila.


Nykyisin puhutaan paljon ikärasismista, mutta tänä vuonna on nimitetty tärkeisiin asemiin yli 55-vuotiaita, ja etenkin naisia.


Enää ei päde ajatus, että yli 60-vuotias alkaa jäähdytellä. On myös osa ihmisiä, jotka palaavat eläkkeeltä töihin ja korkeisiin asemiin, koska eivät viihdy kotona. He hoitavat työnsä jopa nuorempia paremmin.Mattilan mukaan yli 60-vuotiaiden painoarvo kasvaa koko yhteiskunnassa: heitä on vuosi vuodelta enemmän ja he ovat usein varakkaita.


"Tämä sukupolvi on ensimmäinen, joka on perinyt vanhemmiltaan jotakin ja kerryttäneet eläkkeet. En nyt puhu eliitistä vaan keskiluokastakin. Velat on maksettu, ja lapset muuttaneet omilleen. Vaikka olisi eläkeläisen tulot, rahaa voi olla käytettävissä yllättävän paljon."Lähteet: Kauneus&Terveys 12/2020, kuvat omat7 kommenttia:

 1. Nykyajan somekulttuurin surullinen ilmenemismuoto on myös kuvien ylenpalttinen "kaunistelu".
  Kaunistelu lainausmerkeissä siksi, koska käsitellyt, muokatut ja ylivalotetut kuvat näyttävät mielestäni kamalilta. Jos ikää on 50 ja kuvat muokattu animehahmon näköisiksi, tulee mieleen, että ihminen ei ole hyväksynyt omaa ulkoista habitustaan.
  Nuorilla tuon duckface- ilmehtimisen vielä jotenkin ymmärrän.
  - Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi nimetön. Täällä blogimaailmassakin huomaa tuon kuvien suodattamisen. Pieni suodatus on mielestäni aivan ok ja itseä piristävää. Mutta jos se viedään överiksi, kuvan ihminen ei ole enää todellinen ja luulisi se häntäkin vaivaavan, jos somemaailman ihminen on aivan eri näköinen kuin tosimaailman. Tämä ehkä riippuu myös iästä, nuoret hassuttelevatkin kuvien muokkaamisella. Aikuiset naiset tuskin koskaan. Keskittyminen liiaksi ulkonäköönsä muun tärkeän kustannuksella on aina surullista ja säälittävää.Itseluottamus ei synny supersuodattamisella vaan tutustumalla omaan sisäiseen maailmaan.

   Poista
 2. Marja, laita minulle sähköpostia (blogger)ongelmasta, niin autan sinua kuvallisin ohjein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Iloiten laitan, kun olen niin tumpelo digiasioissa, aito digiblondi.

   Poista
 3. Ihana kuulla, että ikä ei ole enää häpeä. Rypyistä viis, mutta väsähtänyt ilme pitäisi saada jotenkin piristymään, että uskaltaa katsoa peiliin. :DD

  VastaaPoista
 4. Kiitos Erikoiset Asiantuntijat kommentista. Hyvä juttu tuo pro age. Ja ehkä myös mainosmiesten suunnittelema ilmiö, koska yli kuusikymppisillä naisilla voi olla paljonkin ostovoimaa. Money talks. Sitä vähän ihmettelen, että vaikka mainoskuvan naiset ovat vanhemman puoleisia, he ovat hyvin kauniita. Eikö meille tavikselle kannata markkinoida muuta kuin maksalaatikkoa?

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!