torstai 30. huhtikuuta 2020

Hyvää vappua!Me ei tänä vuona erityisemmin vietetä vappua, koska kumpikaan tytär ei tule kotiin. Se murtaa meidän perheen vappuperinteitä. Tyhjän pesän tunne voimistuu juhlapyhinä, kun lapset elävät omaa elämäänsä (mutta kyllähän heidän olisi pitänyt juhlapyhäksi tulla, näin ajattelen minä, napinaa, nipotusta ja  suruakin...).

Kokkaillaan kyllä melko pienesti,  jossain määrin. Mutta munkkeja en tänä  pyhänänä  leivo, vaikka on ne simatkin tehty. Sopisi vallan paljon yhteen munkkien kanssa. Nekin kuuluu meidän vappuperinteeseen. Mutta nyt ei munkkeja ole, koska tyttäret eivät ole perinteistä vappua viettämässä meidän kanssa.  Juomme myös kuoharia. Skool sille!Sekin perinne. Nyt ruokakaan ei ole vappuperinteistä - perunasalaatista, nakkeja. Perinne ei kuitenkaan ole sitä kaupan mössömäistä perunaslaattia ja nakkeja. 

Uudenlaisen vapun  ruokavihjeen saimme Hesarista. Tänä  iltana  iloisin mielin kuitenkin kokkaamme hieman erilaisia ruokia kuin perinteenä on ollut.  

Dukkah valkopapu-tahna tulee viemään kielen mennessään, uunissa tiristetyt tomaatit timjamilla on helppo työ. Perunasalaatin teen itse ja siihen voi laittaa sopivasti valkosipuliakin. Viinilehti kääryleetkin on helppo homma. Kaupasta vain ja liika öljy pois.
Vaikka olen laihdutuskuurilla, herkuttelen vapun aikaan, koska tämä iloinen juhla, vihjaus kesästä.
       
      Ihanaa, kaunista, helmeilevää vappua!        
10 kommenttia:

 1. Taitaa tämä poikkeusvappu mennä arkisesti täällä meillä. Käytiin kaupassa klo 7.00 eikä ostettu mitään vappuherkkuja - ei tullut edes mieleen... Hyvää vappua teille Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi riitta k. Minulla on jännä juttu se, että mitä vanhemmaksi tulen sitä tunnollisemmin haluaisin viettää juhlapyhät. Nostalgiaa. Hyvinhän vapun voi viettää kuvaamallasi tavalla. Joskus me ollaan vietetty juhannuksia niin. Iloista vapun päivää sinulle!

   Poista
 2. Eipä täälläkään vappuhekkuja nautita,tytär kolmen lapsensa kanssa tässä pyörivät ja koko perhe ovat sokerittomalla niimpä ei sitten mummolassakaan ole simaa eikä munkkeja ja mummokin ongluteeniton. Vapun aikaan ulkoillaan,saunotaan ja nautitaan mökkielämmästä.Vapun jälkeen alkaa työteliäs kesä jos luoja suo,nyt levätään ja nautitaan yksinkertaisista asioista.Hauskaa Vappua Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Ihanalta kuulostaa vappusi poikkeustilan aikaan: nautitte mökkielämästä, ulkoilusta ja saunomisesta. Meillä on erittäin sokerisia herkkuja. Niitä munkkeja ja suklaata. Aaton herkuttelin reippaasti, voi kun kuntoilisin yhtä reippaasti. Ihanaa vappupäivää sinulle!

   Poista
 3. Hauskaa vappua! Meillä on koolla me kaks, kuopus poikaystävänsä kanssa ja Nuuskija. Munkkeja, simaa ja nuotiomakkaraa, ei sen ihmeempää, mutta se on just hyvä näin 🥰

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Varmaan monessa kodissa on vain muutamia vieraita, ja pitää pitää välimatkaa. Täälläkin on nämä munkit ja simat. Sima onnistui tänä vappuna hyvin: sopiva makeus ja kuplat.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia.
  Tämä on monessa suhteessa poikkeuksellinen vappu meilläkin.
  Toistemme taloihin emme poikkea, vaikka samassa pihassa asutaankin.
  Muutaman metrin hajurako pidetään pihallakin toisiimme.
  Ihanaa toukokuuta Marja!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Kirsti. Teillä on jännä ja haastava tilanne, kun läheiset ihmiset asuvat niin lähellä, mutta ei saa nyt kuitenkaan vierailla heidän luonaan. Hyvää arkista lauantaita sinulle!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!