perjantai 1. helmikuuta 2019

Päivän vaatteet ja aika surkeat kuulumiset


 Huomasin vasta nyt tämän päivän kuvia katsellessa, että matossa on ollut kahvitahra koko ajan kaikissa kuvissa. Yleensähän minä yritän poseerata - mutta en onnistu  - aina samoissa paikoissa. Sama murjottava ilme  kasvoilla. Pönttöuunin vieressä ja keittiön  vaaleiden ovien edessä.


Laiska nainen on jättänyt maton pesemättä. Mutta kun en ole huomannut koko tahraa. Nyt itsesyytökset pois. Pesen maton ensi kesän alussa. Niinhän matot yleeensä pestään. Tämä on muuten laiskan naisen juoni: Odotetaan kesää, vaikka maton voisi pestä heti kylppärissä...Minä osaan olla juonikas. Itsesyytöksille sanon, että tämä on eräänlaista luovuutta. Osaan keksiä hyviä selityksiä.

Nyt kuvista näette, että olen lihonut kuusi kiloa kilpirauhasen vajaatoiminnan takia. En ole syönyt tavallista enemmän ja olen käynyt kuntosalilla kolme kertaa viikossa sekä lenkillä. Minun pitäisi syödä kuin lintu, etten lihoisi. 



Olen nyt kainuulaisittain öyheä ja hyötee. Eli lihonut. Laihdutuskuuriakin olen suunnitellut. Suunnitellut hyvinkin tarkasti. Mutta suunnitelmat ei lähde lentoon. Eli en ole aloittanut laihduttamista. Kuitenkin hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mutta sehän tarkoittaa, että olisin jo laihtunut suunnitellessani. En ole.

Kuvan tunika on Marimekon. Myönnän. Sorruin. Minä olen ekologisista syistä ostanut viime vuonna vain kaksi vaatekappaletta. Mutta hei, nythän on jo uusi vuosi. Voin ostaa siis enää vain yhden uuden vaatteen tänä vuonna. Kielto ei koske kirppareita, koska on ekologista kierrättää.

Tunikaostokseni oli myös kuitenkin toisaalta hyvinkin ekologinen. Vaate on kestävä ja laadukas. Se on täyttä silkkiä, joka maatuu luonnollisesti toisin kuin keinokuidut. Tunika voi olla minulla hamaan aikaan asti, koska se kestää hyvin pesut. Ja ai, miten ihanaa silkin tunto on iholla. Ihastuin tunikan kalaruoto kuviointiin, ja sen pohjavärin kullankeltaisuuteen.



Marimekolla on reilut koot. Tunika on L-kokoa, mutta minulle olisi ehkä sopinut M-koko. Sillä tavalla tunika ei olisi niin kaapumaisen näköinen. Minä tykkään eniten edes jonkin verran vartalon myötäisistä vaatteista. Mutta toisaalta tunika sopii paisuneelle muodolleni.

Sain tällä viikolla taas läksytyksen mieheltä. Meillä on käytössä liuta auton rohjakkeita. Olen nyt talven ajanut yhtä niistä. Mies tarvitsi sen eräänä iltana, kun muut auton romut eivät toimineet. Ei ole tosiaankaan mitään uutta. Vanha virsi.

Sitten kun mieheni palasi kotiin, hän sanoi minulle, että olen tehnyt autosta kuin kaatopaikan. Sanoin miehelle, että noin ylipäätään vihaan autoja. Mies siihen jotakin, että ei se ole syy roskata auto. Myönnyin. Tunnustin.

Onhan auto roskainen, kun olen heitellyt sinne tarpeettomia papereita, banaanin kuoria, omenan jämiä. Ynnä muuta sellaista.

Olen siis sottapytty. Kun en huomaa maton tahraa, jonka minä olen varmaan tehnyt, kun killistelen siellä täällä rakas kahvikuppi kädessäni. Ja sotkin auton. Toisaalta mies ei muistanut käskeä minua siivoamaan sitä. Olkoon.

Saatko sinä jostakin asiasta läksytystä kumppanilta?


Leppoisaa viikonloppua kaikille!  


10 kommenttia:

  1. Tunika on paitsi kaunis, niin myös miellyttävä käyttää. Se näyttää ylläsi upealta. Huolisin sen lennossa. Värikin miellyttää silmääni. Lisäkiloja ei huomaa kuvissa, mutta itse ne tietysti huomaa. Harmillinen tuo kilpirauhasjuttu.
    Vai sottapytty? Sinulla on siis inhimillisiä piirteitä.
    Minä järjestelen miehen järjestämiä paikkoja uudelleen. Mieheni tekisi mieli läksyttää minua tavasta. Tiedän, olen ärsyttävä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Marja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti kommentista. Minä ihastuin tunikassa sen kullan keltaisuuteen. Marimekon vaatteet on yleensä mieleeni liian telttamaisia. Iso tämäkin. Mutta mikä väri ja silkin tunto iholla.Kilpirauhasen vajaatoiminta on nyt elinikäinen. Pakkohan siihen on tottua ja lisäkiloihin. Siistiähän siitä vain tulee, kun kahteen kertaan jäjestellään. Mukavaa viikonalkua!

      Poista
  2. Mukavan näköinen tunika ja tosi harmillinen tuo sinun kilpirauhasjuttusi,varmaan tiedätkin ettei ole jodin puutetta. Tämä mies joka puoliksi asuu meillä ei osaa läksyttää minua eikä muitakaan vaikka aihetta ehkä joskus olisi. Meilläkin tahtoo mennä niin päin että korjailen hänen perästään jotain juttuja,esim.sängyn petaaminen on mulle taidetta. Mies sanoo että hän oli samanlainen mutta vaimonsa kuolema muutti katsantokantaa.Meillä ei tänä talvena hirveesti vouhoteta miltä tää talon toinen puoli näyttää kun kolme viikkoa meillä on asunut koiranpentu ja matot laitettu rullalle odottamaan parempia aikoja.Mukavaa perjantaita Marja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pihakeiju kommentista. Juuri Kirstille voivottelin, että minun on pakko kestää muutamat ylimääräiset kilot. Kun kilpirauhasessa on jatkuva vajaatoiminta.Voi ihanuus, teillä on koiranpentu. Elätte jännittäviä ja ihania aikoja.Ainahan miehen perästä joutuu korjailemaan juttua ja toista. Olin viikonlopun somepaastolla. Joten luen nyt maanantaina kommentteja. Jotenka toivotan iloa viikkoosi.

      Poista
  3. Tuo tunika on iätön ja ajaton, ja nättikin vielä. Minäkin ajattelen samoin, että tahrat matoista pestään sitten kesällä, jos vaan mahdollista. Sitä ennen käännellään aina puhtaampaa puolta esiin..
    Autosta puheenollen, ukkeli lähti minun autolla töihin ja sulattelee sen parkkihallissa päivän aikana kun se on ihan jääköntti - olen ollut tämän loppuviikon ajelematta, saikulla. Olen saanut nyt niin paljon ukkelilta hemmottelua osakseni että ihan hävettää. Jos alan joskus nalkuttaa, se menee aina lopulta kyllä nauruksi. Mitäpä sitä enää tässä iässä kehtaa toista arvostella, tunnemme toisemme ja tapamme joten vaihtoehtoja on tasan yksi: toista ei voi muuttaa.
    Jos saan läksytystä, se kuuluu suurinpiirtein niin että ”pitäisköhän täällä imuroida”. Ja sitten ukkeli imuroi ja minä siirtelen huonekaluja edestä. (Se tietää että imurointi käy selkääni)
    Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tuulikki.Ihanasti teillä nuo kotihommat ja pitkän ajan tietämys kumppanin toiveisiin. Hyvä idea, käännänkin tahramaton toisinpäin. Ei tullut edes mieleen minun epäkäytännöllisessä päässäni. Upeaa, että mies imuroi. Pitkät liitot ovat kaunista tietämystä toisesta. Hyvää viikonalkua sinulle!

      Poista
  4. Ainoa asia mistä Rachid läksyttää minua on se, että en kuulemma pysy edes leffan vertaa paikoillaan 😀.
    Ihana tuo tunika ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi kommentisstasi. Teillä on vähäiset läksytykset kun vain siitä, ettet pysy edes elokuvaa katsoessa paikalla. En minäkään pysyisi. Meillä ei ole nykyisin televisioita paitsi tytön huoneessa. Pidin viikonlopun sometaukoa. Niinpä toivottelen hyvää uutta viikkoa!

      Poista
  5. Ihana tunika! Sopii sinulle hyvin, ja itsekin tuollaisesta tykkäisin. Marimekon vaatteita kehtaa ostaa, vaikka ne maksavatkin. Niissä on laatu vielä kohillaan.
    Harmi, että kilpirauhanen temppuilee noin pahasti. Liikakiloja ei kyllä kuvissa huomaa, mutta tiedän sen tunteen, kun ne alkavat rinnan alla ahdistaa, ja ikävää on sekin, että vaatteet puristavat. Toivottavasti saat pian sairauteen oikeat hoidot, että tulet kuntoon.
    Meidän perheessä läksytykset taitavat olla vain minun puuhaani. Mies ei sano minulle mistään ... joskus voisi kyllä olla hyvä, jos edes siivouksen tarpeesta sanoisi, mutta se on niin viisas, että tietää joutuvansa itse siivoamaan, jos siitä huomauttaa.
    Mukavaa aurinkoista lauantaita ja leppoisaa viikonloppua, Marja!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Eeva kommeentista. Juu, tykkään itsekin tunikan kullakeltaisesta pohjaväristä ja silkin tunnosta. Marimekon vaatteet on todella kestäviä ja hyvälaatuisia kuten kirjoitit. Siksi myös ekologisia. Ei mitään kertakäyttövaatteita. Kilpirauhanen on koko loppu elämän vajaatoiminen, koska aivolisäke ei toimi eli eritä sinne tyroksiinia. Se on nyt minun ominaisuus lopen elämääni. Asialle ei voi tehdä mitään.Mutta jotenkin alan tässä lähiaikoina vielä vähentää normaalisyömistäni, joka ei tosiaankaan ole mitään herkuttelua. Älykäs ja mielenkiintoinen keino miehelläsi välttää imurointia. Meillä taitaa läksytykset olla enemmän miehen puuhaa.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!