perjantai 6. huhtikuuta 2018

Päivän vaatteet ja kuulumisia 2.

Taas viikko vierähtänyt. Pääsiäisloma lyhensi työviikkoa. Mikä olikin hyvä. Pehmeä lasku takaisin työelämään vakavan sairauden ja pitkän sairasloman jälkeen. Töissä odotti yli 500 sähköpostiviestiä ja Wilmassa parikymmentä. Huh, heijaa.

Avioliitossa oli pitkä kylmä sota. Jossa oltiin asemavaiheessa ihmeen kauan. Noin neljä päivää. Yleensä meidän riidat on lyhyitä. Huudetaan. Astioiden heittely. Miehen pakeneminen. Kun mies uskaltaa tulla takaisin. Sovinto.

                    
Tällä kertaa riitelimme lapsen kasvatuksellisista asioista. Aikamoinen sotku. Toinen tyttö oli joutunut nettihuijauksen kohteeksi. Ja häneltä oli kiskottu rahaa. Menettänyt opiskeluun säästämiään rahoja. Oli vaikeaa saada hänet vakuuttuneeksi, että se on huijarifirma. Ilmeisesti viesteissä ja puhelimessa ne oli saanut vakuutettua erittäin hyvin tytölle, että ovat ihan oikea ja rehellinen firma.

                                  Taustalla vaaterekki,vinyylilevyjä ja sotkua.

Syyt tähän tilanteeseen oli riitamme ydinaihe. Miehen mielestä syynä oli tyttö. Hänen typeryytensä ja ajattelemattomuutensa. Minun mielestäni syynä oli etenkin huijausfirma. Ja tyttäreni - äidiltä peritty - epäkäytännöllisyys. Tästä sitten nahisteltiin monta päivää. Selvisi myös, että mieheni on vähän katkera. Että meillä on tytön kanssa hyvin läheinen suhde. Ollaan jo sovittu riita miehen kanssa. Etenkin nyt meidän pitää puhaltaa yhteen hiileen. Kun on yhteisestä lapsestamme kysymys. Monta huonosti nukuttua yötä tämän huijarifirmatapauksen tiimoilta.Se siitä tapahtumasarjasta.


Mekko on merkiltään Yomi ja monta vuotta vanha. Se on mielestäni jotenkin keväinen, kun on kukkia ja perhosia keltaisella pohjalla. Keltaisuus ei kylläkään näy kuvissa. Kuvat otti ystäväni. Ja ne edustavat taas epätarkkaa "koulukuntaamme". Enkä osaa vieläkään poseerata. Kamerakammoni on vähän hellittänyt. Minä hajamielisyyksissäni ja omissa ajatuksissani olevana poistin liian paljon kuvia. Jäljelle ei jäänyt paljon. Näillä mennään.


Mielessäni on pyörinyt jo monta päivää sanapari henkilökohtainen mytologia.

Henkilökohtainen mytologia.

En tiedä mistä se on tullut mieleen härnäämään. Ehkä jostakin lukemastani romaanista. Olen yrittänyt aukaista sitä. Ja päätynyt lähinnä siihen, että minun henkilökohtainen mytologiani on tylsä. Ei sitä saisi edes sanoa miksikään mytologiaksi.

Digirintamalta kuuluu hyvää. Osasin tehdä kuvakaappauksen. Osasin laittaa sähköpostiin liitteitä. Aivan itse. Mutta en enää muista miten sen tein. No, vastaisuudessa onnistun ehkä yrittämällä ja yrittämällä kuten ensimmäisellä kerralla.

Hyvää viikonloppua kaikille!Lähteet:kuvat omat

8 kommenttia:

 1. Voi Marja, onpa harmillista tuo, että tytär on joutunut huijauksen kohteeksi. Teidän perhettä on viimeaikoina koeteltu urakalla. Toivottavasti huijarifirma saadaan edesvastuuseen. Onneksi pääsitte miehen kanssa sovintoon. Ylimmäinen kuva näyttäytyy minulle Marjana, joka halveksii huijareita.
  Mekko on nätti ja kauniit sääresi pääsevät siinä täysiin oikeuksiinsa.
  Onnea kuvakaauppauksen johdosta. En vielä äsken olisi uskonut koskaan sanovani tälläistä.
  Mukavaa viikonloppua kaikesta maailman epäoikeudenmukaisuudesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kaipa meitä koetellaan, mutta ei tämä ole maailmanloppu. Olen kokemusteni myötä ainakin vähän oppinut suhtautumaan epäonneen rauhallisesti. Se keissi on nyt poliisin työn alla. Toivottavasti tytär saa edes osan rahoistaan takaisin. Ja mielenrauhansa. Minustakin mekossa on ripaus kevättä. Mutta poseeraamista en opi. Ehkä milloinkaan. Onhan tässä jo vuosi harjoiteltu. Ja onkohan sillä nyt niin kauheasti väliä suuremmassa mittakaavassa, koko elämässä.

   Poista
 2. Huhhuh Marja, miten teitä ja sinua koko ajan koetellaan. Huijarit osaavat olla todella vakuuttavia ja itse olin ainakin nuorena todella sinisilmäinen ja naivi. Neljän päivän riitakin vie mehut, olen ainakin täällä huomannut, etten nuorempana riideltiin raivokkaasti ja oltiin mykkäkoulussa periaatteesta, nykyään en kestä sellaista ollenkaan, heti pitää jauhaa ja sopia.

  Voimahali ja hyvä sinä digimestari <3

  Nyt menen lukemaan narsismipostauksesi vielä, en ole ehtinyt eilen koneella olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentistasi. Tuohon koettelemiseen olen alkanut jo vähitellen tottua. Eikä nämä jutut maailmaa kaada. Tyttären puolesta surettaa. Oppiminen kantapään kautta. Ettei netissä läheskään kaikki ole totta.Taisi olla ukkoseni kanssa pisin riita tähän asti. Toivottavasti aikanaan en opi liian vanhuuden kärsivälliseksi. Sitähän myös sitten jaksaisi riidelläkin kärsivällisesti ja huolella. Enpä tiedä voisiko näin olla.

   Poista
 3. Hei!

  Harmittaa tyttäresi puolesta. Mutta rikosilmoitus lienee paikallaan tässä tilanteessa, että saa poliisikin vihiä moisesta toiminnasta. Oliko firma suomalainen?

  Kriittisyys internet-asioissa on hyvin tärkeää. Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on. Hyvää päivänjatkoa Marja! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Joy.Tytär on niin nuori, että hän uskoo netissä kaiken olevan totta. Vaikka siitä on kerrottu ja jankutettu hänelle. Firma on muistaakseni Ukrainasta. Todella ammattimainen ja vakuuttava rosvousfirma.Asia on nyt kerrottu poliisille. Hyvää sunnuntai päivää sinulle.

  VastaaPoista
 5. Harmittelen täällä myös tyttäresi puolesta. Surullista, että asiat pitää oppia kantapään kautta. Hyvä että olette tehneet rikosilmoituksen, tiedä sitten johtaneeko se mihinkään. Huijareita on netissä paljon liikkeellä.
  Lämpimiä ajatuksia tyttärelle!
  Ps. Huomasin äsken, että olet myös instagramissa. Minä olen lähdössä alkuviikolla Lontooseen ja en sieltä blogiin kirjoittele, mutta kuvia aion pistää instaan. Hyppäänkin samantien instaseuraajaksesi.
  Hyvää sunnuntai-iltaa! Ja käyn vielä lukaisemassa muitakin juttujasi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuula kommentistasi. Tyttären on ilmeisesti opittava kantapään kautta, kun hän on niin epäkäytännöllinen.Olen instassa vasta aloittelija. Kiitos seuraamisestasi. Ihanaa Lontoon matkaa sinulle!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!