keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Miten tehdä työpaikasta mukavampi?


Ennen ajateltiin että työ työnä ja tunteet erikseen.Mutta onneksi nykyään yhä useammassa työpaikassa ymmärretään, että tunteiden ilmaisun salliminen ja avoimuus lisäävät työtyytyväisyyttä ja tuottavuutta.


Jos työpaikalla ei pystytä käsittelemään tunteita. Miten työntekijä voisi olla tuottava ja yhteistyö toimia? Yleensä monissa työpaikoissa rohkaistaan palautteen antamista. Mutta sen pitäisi olla myönteistä palautetta. Myös epäkohdista pitäisi voida antaa palautetta. Ja siitä miten ristiriidat ratkaistaan, pitäisi pystyä keskustelemaan.

Työpaikka, jossa saadaan ja annetaan muille tukea ja arvostusta, on turvallinen. Viihdytään paremmin. Kun on hyvä työporukka.


Johtajan pitäisi olla niin vahva, että hän pystyy ottamaan vastaan alaiselta tulevan kielteisenkin kritiikin. Jos alainen on tyytymätön, siihen on jokin syy. Ristiriitatilanteet tulisi käydä läpi. Muuten ei päästä eteenpäin.

Viihdytkö sinä työssäsi?

Lähteet: Hyvä terveys 14/2012, kuvat omat

2 kommenttia:

  1. Kirjoitat asiaa. Jos annetaan palautetta vain siitä, mikä toimii, ei voi tapahtua kehitystä; kun ei muka mitään parannettavaa ole. Minä olen viihtynyt erilaisissa työpaikoissani melkein kaikissa hyvin. Syy irtisanoutumisiin ovat olleet perhesyitä. Silti paras työpaikkani on ollut omassa kodissa toimiva perhekoti.
    Mukavaa keskiviikko-iltaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Työpaikkakulttuurit on niin erilaisia. Joissakin työpaikoissa ollaan avoimia, ja työtekijät voivat silloin paremmin. Palautetta pitäisi voida antaa myös kielteisistä asioista. Mutta ei saada tai uskalleta.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!