maanantai 18. syyskuuta 2023

Kuntosalitreeni tai jumppa voi aiheuttaa yllättävän orgasmin

 


Orgasmi yhdistetään yleensä seksiin, mutta jotkut vulvalliset naiset voivat saada yllättäviä orgasmeja myös kuntosalilla tai kotijumpassa.


Niin sanottuihin kuntosaliorgasmeihin eli coregasmeihin ei välttämättä liity mitään seksuaalisia ajatuksia, esimerkiksi fantasioita tai varsinaista kiihotusta.


Klitorikseen voi joissakin treeniliikkeissä kohdistua pientä hankausta, mikä voi edesauttaa orgasmin saamista. Sen stimulointi ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä klitoris on nimittäin yhteydessä lantiopohjan lihaksiin, jotka ovat olennaisessa roolissa kuntosaliorgasmissa.


Lantiopohjan lihakset yhdistyvät keskivartaloon ja palleaan, jotka liikkuvat hengityksen tahtiin. Näihin kohdistuva pumppaava ja supisteleva treeniliike voi joissakin tapauksissa aiheuttaa orgasmin.


Kuntosaliorgasmista on vielä hyvin vähän tutkimusta. Myös klitoriksen tutkimus oli pitkään vähäistä, minkä vuoksi ylipäätään vulvallisia orgasmeja käsittelevää tutkimusta ei ole ehtinyt kertyä mitenkään valtavan paljon.Onko jotakin treeniliikkeitä, jotka voivat aiheuttaa yllättäviä orgasmeja? Mitä ilmeisimmin tärkeää ainakin on, että treeni haastaa keskivartaloa eli corea.


Terveysaiheisia juttuja julkaiseva amerikkalainen Healthline-media on listannut lukuisia treeniliikkeitä, jotka voivat aiheuttaa joillekin orgasmeja. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset vatsalihasliikkeet, jalkojen nostot, kyykkäys, lankutus ja lantionnostoliikkeet.


Erään amerikkalaistutkimuksen mukaan naiset raportoivat saavansa orgasmeja vatsalihastreenistä, erilaisista kiipeilyä sisältävistä harjoituksista ja painonnostosta.


Kuntosaliorgasmi ei ole mikään syntymästä saatu henkilökohtainen ominaisuus. Saattaa olla, että vulvallinen ihminen   vaikkapa alkaa saada yllättäviä orgasmeja tietynlaisen lantiopohjatreenin seurauksena.


Ulkopuoliset eivät yleensä huomaa, jos joku sattuu saamaan orgasmin kuntosalilla. Kuntosalillahan ähkitään ja päästellään erilaisia ääniä muutenkin.


  Lähteet: Helsingin Sanomat 7.9.2023, kuvat omat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!