maanantai 21. marraskuuta 2022

Mitä hyötyä on hunajasta?


 

Hunaja on monin tavoin hyödyllinen:


Hunaja helpottaa yskää

Teelusikallinen hunajaa ennen nukkumaanmenoa helpottaa yskää. Sen yskää parantava vaikutus on todettu monissa tutkimuksissa.


Hunaja lievittää kipeää oloa

Hunaja lievittää muitakin flunssan oireita jopa paremmin kuin kipu- tai muut lääkkeet. Tämän tarkkaa vaikutusmekanismia ei tiedetä, mutta syy voi liittyä hunajan antimikrobisiin eli bakteerien kasvua hillitseviin ominaisuuksiin.


Hunaja makeuttaa pienin annoksin

Hunaja on sokeria makeampaa ja sitä tarvitaan siten esimekiksi teehen vähemmän kuin sokeria.


Hunaja voi auttaa allergiaan

Siitepölyallergiaan saa avun  siedätyshoitojen lisäksi talvikuukausina nautitusta hunajasta. Vadelman ja pajun siitepölyä sisältäneen hunajavalmisteen hunajan käyttö vähentää vaikeita koivuallergian oireita.


Hunaja parantaa haavoja

Hunajalla on jo muinoin hoidettu haavoja samoin kuin pihkalla. Luonnon omaksi antibiootiksi kutsutun hunajan vaikuttavuus voi johtua sen antimikrobisista ominaisuuksista. Kannattaa kokeilla haavaan apteekista saatavaa voidemaista hunajaa tai hunajaa sisältävää sidosta. Tavallisella hunajalla voi aivan samoin hoitaa haavoja.


Hunajasta voi tehdä kasvonaamion

Kasvonaamio hellii, ravitsee ja pehmentää ihoa.Lähteet: Kauneus&Terveys 11-2022, kuvat Pexels4 kommenttia:

 1. Taidanpa kokeilla hunajaa tänään. Viime yö meni yskiessä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Minulla hunaja tehosi yskään, kun oli kova flunssa.

  VastaaPoista
 3. Minä olen allerginen hunajalle, vain ruoassa kypsennettynä se sopii minulle. Raakana se tuottaa minulle kovasti, kovasti ongelmia 😌.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Susanna. On ikävää, että olet allerginen hunajalle. Milläpä sitä lähtee hunajalla alllergioita hoitamaan, kun on allerginen itse hunajalle.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!