keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Teetä pimeyteen ja väsymykseen

 Ruohonjuuri  luonnontuotekauppa on toiminut jo vuodesta 1982. Kaikki tuotteet ovat täysin ekologisia ja eettisiä, esimerkiksi luonnonkosmetiikasta luomuruokiin,   myös vegaaneille ja ketoilijoille on tarjontaa. Toimitus hoituu parissa päivässä. Testasin yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa kolmea teelaatua.Onneksi on ihania teelaatuja tähän marraskuun pimeään, koleuteen ja väsymykseen. Alkuillasta  humahdan sohvalle. Käyn - jos kunnolla haluttaa - välillä lenkillä, ja sitten valun ruoan laiton ja syönnin jälkeen  takaisin sohvalle. Siinä on aikaa lukea ja maistella eri teelaatujen makua.  Niiden maun lisäksi myös terveydelliset vaikutukset ovat kiinnostavia. Lempiteeni on kirpsakka Kolmen inkiväärin tee. Melkein kaikki muutkin luomuteelaadut maistuvat minulle. Niitä kannattaa hauduttaa 5 minuuttia.
Kolmen inkiväärin tee, 36g, 4,75 €, tarjous ( normaalisti 5,45 €), Pukka

Inkivääri shoteissa ja ruoanlaitossa on ollut lempimausteeni noin vuosikymmenen. Mitä olisi curryt ilman sitä. Pidän inkiväärin vahvasta mutta samaan aikaan makeasta mausta. Nyt olen ihastunut tähän pikanttiin teehen.


Inkivääritee on hyvin lämmittävää, virkistävää ja energisoivaa. Se vahvistaa vastustuskykyä ja  parantaa myös ruoansulatusta, on hyväksi sydämelle ja pakottaville nivelille.

 


 

Kolmen kanelin tee, 4,75 €, tarjous (norm.5,45 €), Pukka

Tästä teestä tuli heti joulu mieleen, onhan siinä kolmea kanelilajia. Kaneli on yksi virkistävimpiä yrttejä.  Ja se lämmittää kehon ja mielen. Tee on herkullista.


Kaneli on antioksidantti ja se muun muassa hellii suolistoa ja ruoansulatusta sekä tasapainottaa sokeriaineenvaihduntaa.Night Time Berry, 40g, 4,75 €, tarjouksessa (norm. 5,45 €), Pukka

Tämä vastakohtana edellisille teelaaduille on puolestaan rentouttava ja väsyttävä. Tuoksu on ihastuttavan marjaisa. Tee ei kaipaa edes sokeria , niin täyteläisen makea maku siinä on. Makeus tulee ruusun ja kiinanruusun aromeista.


Teen rentouttava vaikutus tulee myös valeriaanasta, laventelista ja kamomillasta. Muina vaikuttavina aineksina on muun muassa lakritsijuuri ja seljanmarja  . Teellä on rentouttava ja nukahtamista edistävä vaikutus.


Pukka joulukalenteri 12,90 €  tarjous (norm.14,95 €


Teejoulukalenteri on kätevä siinä, että voi tutustua maistamalla Pukkan eri teelaatuihin ja löytää omat suosikit.

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana muki ja herkullista teetä moneen lähtöön. Pukka tee on niin hyvää ja rakastan sitä, miten pakkaukset ovat niin kauniita, että niitä voi pitää esillä.

  Sydämellistä loppuviikkoa Marja. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentisitasi Tiia. Pukkatee on todellakin hyvää, ja on valtavasti eri makuja. Puhdistavia, rentouttavia, virkistäviä...Samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidän inkivääristä. Täytyykin ostaa tuota kolmen inkiväärin teetä. Minä laitan teen sekaan usein inkiväärisiirappia hunajan sijaan.
  Hyvää pian alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Erikoiset asiantuntijat. Inkiväärin ystävälle tee on todella hyvää, lämmittävää, pikanttia. En ole kuullutkaan inkiväärisiirapista, olisi kokeilun paikka. Minä olen käyttänyt silloin tällöin makeuttajana agavesiirappia.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!