keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Chili sin carne


                                      2.89€ 
Sain testiin yhteistyössä hyvinvoinnin.fin kanssa borlottipapuja. Olen tehnyt papuruokia 36 vuotta, mutta aina vain tykkään eniten chili sin carnesta ja papusalaatista. Chili sin Carne on lihaa sisältävän Chili con Carnen kasvisversio. Chili sin carnen tulisuuden voi jokainen itse säätää oman maun mukaan. Minä pidän tulisesta versiosta. No niin, nyt ruokaa laittamaan.

Tarvitset:


  • Iso sipuli
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • 1-2 paprikaa
  • 500g tomaattimurskaa
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl keittämätöntä soijarouhetta
  • 3 dl kypsiä borlottipapuja
  • 3 kasvisliemikuutiota
  • 3 rkl öljyä
  • noin 5 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • tuoretta tai kuivattua chilipaprikaa maun mukaan
  •  noin 1 rkl oreganoa
  •  1-4 tl chilijauhetta 

1.  Keitä papuja noin tunti kunnes pavut ovat kypsiä. Älä keitä
    liikaa, koska pavut hajoavat, mutta älä liian vähän, ettet saa
    mahanpuruja tai myrkytystä.
    Tuntuu vaikealta, mutta ei ole.        
3. Pilko sipulit, valkosipulit, paprikat, chilit.
4. Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, tomaattipyrettä
    viisi minuuttia.

                            Itse kasvatetut ja kuivatut chilit.
5. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
6. Lisää paprikat ja soijarouhe. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
    Hämmennä kastiketta.
7. Lisää keitetyt borottipavut ja anna kiehua muutama minuutti.
8. Lisää chilijauhetta 1-4 tl maun mukaan.
9. Lisää hunaja, viinietikka ja oregano.
10. Maistele kastiketta,  lisää chilijauhetta ja oreganoa maun mukaan.

Keitä tummaa riisiä pakkauksen ohjeen mukaan ja tee salaatti.
Nauti. Loput borlottipavut voit pakastaa.


6 kommenttia:

  1. Mietinkin aiemmassa postauksessasi mitä on cili sin carne kun tuo lihaversio on tutumpi.Minäkin olen suuri papujen ystävä,papuja ja herneitä laitan ruokaan kun toiseenkin. Cili on sellainen että suun limakalvot ei sitä siedä,saan hyvin herkästi aftoja.Varmaankin on herkullista, näyttää ainakin. Mukavaa keskiviikkoa sinne :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkinä, Yotuelilla on kaikonnut jo n. 20-vuotta sitten kaikki aftat ja myös tyttären hampaiden vihlonnat, vahva suositus. <3

      Poista
    2. Kiitos kommentista Pihakeiju ja Tiia jo sydämellisenä ihmisenä antoi neuvon sinulle.Pavut ovat uskomattoman hyviä ja terveellisiä. Minulla on jotenkin visusti omat papuruokani ja herneitä en osaa laittaa kuin hernekeittoon. Mutta papuruuissa vain mielikuvitus on rajana. Kivaa keskiviikkoiltaa!

      Poista
  2. Nam, rakastan kovasti papuja, joten tämä olisi just eikä melkein oma herkkuruoka. <3

    kivaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan tässä Tiialle että gluteiini todennäköinen syy aftoihin ja jotenkin en siedä voimakkaita mausteita. Kotimaiset viljat kun pysyvät ruokavaliosta pois on suu aika hyvä. Tuota Yotuelia olen käyttänyt jo kauan,ei vaikutusta eikä mistään muistakaan hammaslääkärin suosittelemista hammastahnoista eikä suuvesistä. Aiemmin saattoi olla suussa kymmenenkin aftaa,aika tuskallisia, mutta kun jätin viljat niin aftat katosivat ja samoin katosi sellainen yleinen pöhötys ainakin kasvojen alueelta ja kilojakin tippui mukavasti.

      Poista
  3. Kiitos Tiia kommentista. Minäkin tykkään kovasti pavuista, kikherneistä ja linsseistä. Ilmavaivojahan niistä usein saa. Mutta kun käyttää mausteyrttiä esimerkiksi meiramia papuruuissa, se helpottaa kysesitä vaivaa. Chili sin Carnen resepti ei ole niin monimutkainen kuin se präntättynä näyttää. Hyvää keskiviikkoiltaa sinulle!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!