tiistai 23. tammikuuta 2018

Miten säilyttäisin ihoni kimmoisuuden?


Kaikki me vanhenemme vääjäämättömästi. Minä yritän pitää ihostani huolta muun muassa lenkkeilemällä ulkoilmassa. Ruokavalioni on suhteellisen terveellinen. En ole syönyt lihaa 36 vuoteen. En ota aurinkoa, enkä tupakoi. Yritän nukkua tarpeeksi. Käytän seerumia, päivä- ja yövoidetta. Teen joskus itse kasvonaamioita. Lisäksi juon granaattiomenamehuun sekoitettua kollageenijauhetta.


Ihon ikääntymistä voi hidastaa, mutta yli 60 prosenttisesti siihen vaikuttavat geenit. Ikävä kyllä. Olen aiemmin tehnyt ihonhoidosta useamman postauksen. Muun muassa linkkihttps://vimma50.blogspot.fi/2017/04/ihonhoito.html ja  lhttps://vimma50.blogspot.fi/2017/05/ihon-vanheneminen.html.Noin viidenkympin tienoilla ja vaihdevuosien myötä ihon kimmoisuus alkaa vähentyä ja iho kuivuu herkemmin.
Voit testata ihosi kimmoisuuden näin: Nipistä ihoa sormilla kämmenselästä. Kimmoisa iho on joustava. Se palautuu nopeasti. Veltostunut iho jää pussittamaan.Vanhetessa ihon kollageeni rakenne muuttuu. Elastiinisäikeet jäykistyvät ja jopa katkeilevat. Hiussuonet menettävät myös kimmoisuuttaan, jolloin iho saa vähemmän ravinteita.Millaisesta kosmetiikasta on apua?
A-, C-, ja E-vitamiinit ja muut antioksitandit tekevät hyvää iholle. A-vitamiinin teho on tieteellisestikin todistettu. Hyaluroni-happo kosteuttaa ihoa. Hyvin kostutettu iho on elinvoimaisen näköinen. Aromaattiset eteeriset öljyt - etenkin ruusu ja jasmiini - edistävät ihosolujen uudistumista.Miten ruualla voi vaikuttaa?
Puhdas, mahdollisimman vähän prosessoitu ruoka on hyväksi. Kannattaisi välttää myös sokeria ja valkoisia jauhoja. Kasvisöljyt, marjat, hedelmät, vihannekset hoitavat ihoa. Erityisen tehokkaita on saksanpähkinät, porkkana ja granaattiomenaNäkyykö kiire ja stressi ihossa?
Kyllä näkyy. Stressi muuttaa hormonitoimintaa, mikä vaikuttaa ihoa väsyttävästi. Jos nukkuu huonosti, iho ei pääse unen aikana uusiutumaan ja veltostuu.Auttaako hoitolahoidot?
Moni on saanut näistä apua: Neulaushoidot, sähköavusteiset radiofrevessihoidot, ultraäänihoidot ja sähköimpulsseja hyödyntävät biostimulaatiohoidot. Minulla ei ole näistä vielä kokemusta. Ehkä muutaman vuoden päästä käytän näistä jotakin.

Miten hoidat ihoasi?
Lähteet: Hyvä terveys 14/2017, kuvat omat

4 kommenttia:

 1. Hienot kuvat. Aika kaltoin olen ihoani kohdellut ja sen huomaa. Syön ja nukun ihoystävällisesti. Puhdistan ja rasvaan ihoa, siinä se onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Minusta olet upea, ylväs ja kaunis nainen. Teet kuitenkin loppujen lopuksi paljon hyviä asioita ihosi suhteen.

   Poista
 2. Näitäpä on tullut vuosikymmenet mietityksi. Kuudenkympin ylitettyäni olen yhä vähemmän jaksanut hoitaa ihoa, kun se joka tapauksessa entistä nopeampaan tahtiin rypistyy ja muodostaa naamaan uusia kuvioita, joista ei tunnista itseään. Olen siis alkanut luovuttaa. On minulla kyllä yksi hyvä voidepurkki, josta sipaisen saunan jälkeen. Muuten riittää pelkkä vesi. On niin paljon helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva kommentistasi. Sinäkin olet kuvasi perusteella vielä kaunis nainen. Miksi lopettaa ihonhoito? Jos se on pelittänyt hyvin tähän asti.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!