Olen kertonut omasta laihduttamisesta aika monessa postauksessa, esimerkiksi Olen pätkäpaastolla.
Olen laihtunut nyt 4 kiloa 4 viikon aikana. Eli 1 kiloa joka viikko. Alkuperäinen tavoitteeni on laihtua yhteensä 6 kiloa. Vyötärönympärys on kaventunut 97 sentistä 90 senttiin, eli on nyt juuri ja juuri normaali (Jihuu!!). Juuri vyötärönympärys on minulle tärkeä, koska sokeriarvoni oli viimeisimmässä mittauksessa 7,3 eli yli viitearvojen. Se on suurin syy laihduttamiseen.
Kaikki on mennyt ok, mutta väsymys on vaivannut. Kaipa se kuuluu asiaan, kun ruuan antama energia vähenee. Ehkä nälkä kasvaa syödessä tai paremminkin nälkä kasvaa nälässä, ja laihdutan enemmänkin.
Kilot ovat tippuneet nyt alkuun helposti, koska minulla on niin paljon ylipainoa. Laihdutuksen alussa painoin 81 kiloa, nyt 77 kiloa. Mutta tiedän, että paino jää jossakin vaiheessa junnaamaan paikoilleen. Ja motivaatio laihduttamiseen vähenee tai lopahtaa. Näin kävi, kun viimeksi laihdutin 13 vuotta sitten 13 kiloa. Katsotaan, mitä tapahtuu.
Kaikki on mennyt ok, mutta väsymys on vaivannut. Kaipa se kuuluu asiaan, kun ruuan antama energia vähenee. Ehkä nälkä kasvaa syödessä tai paremminkin nälkä kasvaa nälässä, ja laihdutan enemmänkin.
Kilot ovat tippuneet nyt alkuun helposti, koska minulla on niin paljon ylipainoa. Laihdutuksen alussa painoin 81 kiloa, nyt 77 kiloa. Mutta tiedän, että paino jää jossakin vaiheessa junnaamaan paikoilleen. Ja motivaatio laihduttamiseen vähenee tai lopahtaa. Näin kävi, kun viimeksi laihdutin 13 vuotta sitten 13 kiloa. Katsotaan, mitä tapahtuu.
Ja mikä todella ihanaa, raastava karmiva näläntunne on viimeinkin kadonnut. Tiedän vaan vähästä heikotuksesta ja pienestä nälästä, että nyt pitää syödä. Välillä - etenkään aamupalaa - ei tee edes yhtään mieli, mutta syön silti.
Laihduta heltymättömästi. Lampustan tämän laihdutuksen läpi.Niin olen päättänyt. Alkuperäisen suunnitelman mukaan enää ei tarvitse laihduttaa kuin 2 kiloa. En tiedä onnistunko vai olenko houkka ja planttu vain?
Olen laihduttanut melko täsmällisesti pätkäpaaston mukaan. Mutta siihen kuuluvat ruokailut olen säätänyt itse. En laske kaloreita. Pyrin tiputtamaan kilot pienemmillä annoskoolla kuin tavallisesti. Syön hyvin tavallista kasvisruokaa. Välttelen perunaa, pastaa, riisiä ja valkoista vehnää. Mutta en ole tässä ehdoton. Proteiinia saan pavuista, tofusta, kikherneistä, linsseistä. Pidän erityisesti musta- ja valkoisista jättipavuista. Pavut liotan ja keitän itse. En syö paljonkaan pitkälle prosessoituja lihan korvikkeita, esimerkiksi nyhtökauraa tai härkistä.
Liikun kerran päivässä. Oikeasti vähemmän kuin tavallisesti. Teen tunnin rivakan kävelylenkin. Vähän ikävää on, että ilmat täällä ovat olleet suhruiset, vain vähän hailakkaa auringon valoa. Mutta luikeasti olen tehnyt tuon kävelylenkin.
Tuli mieleen, että voisin kirjoittaa tähän päivän ruokailuni. En kauheasti koristele ruokiani, joten kuvani eivät ole kauniita. Muutenkin yritän olla liikaa kiinnittymättä ruokaan. Haluan ajatella aivan muita asioita. Enkä osta kaapit pullolleen laihdutusruokaa, koska se menisi vähitellen siihen, että söisin enemmän, ja kokonaisenergian määrä lisääntyisi. En osta myöskään Suomeen Etelä-Euroopasta rahdattuja tuoreita marjoja ilmastosyistä. Suosin suomalaisia pakastemarjoja.
Eli:
Aamupala tai oikeastaan päivän ensimmäinen ruoka noin kello 12.00
-granaattiomenamehu, täysvyvä Oululaisen 100% jälkiuuni ruisleipä (joka on intohimoni, ilman kunnon ruisleipää en tulisi toimeen), yksi pala avokadolla tai kurkulla ja tomaatilla, margariini, kahvi, puolukkabanaani smoothie, jonka pohjana on AB-piimä.
tai
-granaattiomenamehu,kaurapuuro marjoilla, kahvi
tai
-granaattiomenamehu, AB-jugurtti puolukalla ja muilla marjoilla, Oululaisen täysjyvä ruisleipä, yksi pala, avokado tai tomaatti ja kurkku, kahvi
Päivällinen noin kello 16.00
-hapankaalia, välillä myös salaattia, palkokasveja, useimmiten joitakin papuja, jälkiruuaksi puolukkabanaani smoothie; olen koko aikuisiän syönyt palkokasveja ja hapankaalia, ei tule vatsavaivoja, koska olen niin tottunut niihin.
Kasvistäytteinen enchilda ilman juustoa. Enchildan sisään kääräisin myös
oluthiivahiutaleita. Ne antavat juustoista makua. Vegaanit käyttävät niitä
paljon ruuassaan.
Tomaattipohjainen papukastike.
Tomaattipohjainen linssikeitto, makua pyöristetty Koskenlaskija-juustolla.
Iltapala
-Oululaisen 100% jälkiuuni ruisleipä, yksi pala tomaatilla ja kurkulla tai avocadolla, puolukkabanaani smoothie, luonnontuote- teetä monia makuja.
Tässä on tavallista suurempi iltapala. Edellisenä iltana rupesi tekemään kauheasti mieli, oikein himotti tomaatti-sipulisalaattia. Sen pitää muhia vuorokausi jääkaapissa. Seuraavana iltana sain sillä herkutella ja myös appelsiinilla. Käytän salaatteihin myös balsamico-etikkaa ja neitsytoliiviöljyä kohtuullisesti. Mielihaluni eivät ole suuntautuneet vielä onneksi suklaaseen, leivonnaisiin tai hyvin rasvaiseen ruokaan. Ne kieppuvat lähinnä salmiakissa, kasviksissa ja hedelmissä. Appelsiinit ovat aivan kuin karkkia. Niin makeita.
Jos nälkä on karmiva - onneksi ei nyt enää - syön välipaloina hedelmän tai kananmunan. Makeutuksena käytän steviaa. Välillä teen chiansiemen hyytelöä. Syön päivittäin muutaman saksanpähkinän, lisään välillä smoothieen tai jugurttiin auringonkukan siemeniä ja muita siemeniä.Joten näin se menee.
Hyvää viikonloppua kaikille!