Tämä on vanha kasvisruokaresepti, enkä kyllästy siihen koskaan. Ostan kidneypavut kaupasta kuivattuina. Liotan niitä yön yli ja keitnoin tunnin ajan. Nykyisin papuja saa valmiina purkeissa ja esim. Go green-merkkisiä pakkauksissa, mutta minulla on tapana keittää ne itse. Tiedän mitä saan.Ja voin pakastaa yli jääneet pavut myöhempää käyttöä varten. Ei kannata ostaa ainakaan suolaveteen tai tomaattiin säilöttyjä papuja. Suolaa saa muutenkin tarpeeksi. Soijarouhetta käytin muutama vuosi sitten vielä paljon, mutta aloin ajatella, että se on hyvin pitkälle prosessoitua ruokaa, eikä siten keholle parasta. En ole kuitenkaan tiukkapipoinen sen suhteen ja käytän sitä silloin tällöin. Tähän ruokaan se sopii mainiosti. Samoin härkis ja nyhtökaura. Muitakin papuja kuin kidneypapuja voi käyttää. Jos saat erityisen herkästi ilmavaivoja, käytä mustapapua. Se ei yleensä aiheuta ilmavaivoja muiden palkokasvien tavoin. Teen yleensä ruokaa näppituntumalla. Toivottavasti osaan antaa tarpeeksi tarkkoja mittoja. Annos on noin kuudelle ihmiselle.
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 punaista chilipalkoa tai chilirouhetta maun mukaan
loraus rypsi- tai oliiviöljyä
2 punaista paprikaa
2 purkkia tomaattimurskaa
n. 2 desiä vettä
n. 4dl kidneypapuja
n. 3 dl tummaa soijarouhetta
3 kasvisliemikuutiota tai sopiva määrä natriumgluteenitonta jauhetta
ripaus mustapippuria
2 rkl kuivattua oreganoa tai sopiva määrä tuoretta
2 rkl valkoviinietikkaa
runsas 1 rkl hunajaa
1. Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä.
2. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, kidneypavut ja soijarouhe. Jos kastike vaikuttaa liian
paksulta, lisää vettä.
3. Lisää kasvisliemi kuutiot ja mustapippuri.
4. Keitä noin puoli tuntia ja lisää oregano, valkoviinietikka ja hunaja.
5. Maistele ja lisää mukaan chiliä, hunajaa tai valkoviinietikkaa.
6. Nauti täysjyväriisin kanssa.
Tämä blogi ei näy näköjään netissä. Täytyy taas kysyä neuvoa työkaverilta. Silloin aikoinaan kun olin koulussa, ei opetettu ATK:ta. Työn takia on pakko ollut osata edes jotakin. Lähinnä tekstinkäsittelyä.
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 punaista chilipalkoa tai chilirouhetta maun mukaan
loraus rypsi- tai oliiviöljyä
2 punaista paprikaa
2 purkkia tomaattimurskaa
n. 2 desiä vettä
n. 4dl kidneypapuja
n. 3 dl tummaa soijarouhetta
3 kasvisliemikuutiota tai sopiva määrä natriumgluteenitonta jauhetta
ripaus mustapippuria
2 rkl kuivattua oreganoa tai sopiva määrä tuoretta
2 rkl valkoviinietikkaa
runsas 1 rkl hunajaa
1. Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä.
2. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, kidneypavut ja soijarouhe. Jos kastike vaikuttaa liian
paksulta, lisää vettä.
3. Lisää kasvisliemi kuutiot ja mustapippuri.
4. Keitä noin puoli tuntia ja lisää oregano, valkoviinietikka ja hunaja.
5. Maistele ja lisää mukaan chiliä, hunajaa tai valkoviinietikkaa.
6. Nauti täysjyväriisin kanssa.
Tämä blogi ei näy näköjään netissä. Täytyy taas kysyä neuvoa työkaverilta. Silloin aikoinaan kun olin koulussa, ei opetettu ATK:ta. Työn takia on pakko ollut osata edes jotakin. Lähinnä tekstinkäsittelyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!