tag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post6496166916791163297..comments2024-03-28T14:53:35.024+02:00Comments on Marja 50+ eloa ja oloa: Ruoan vaikutus ilmaston lämpenemiseen on arvioitua suurempimarja 50+ eloa ja oloahttp://www.blogger.com/profile/02662107070150132092noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-7257484501284244382018-11-10T19:40:06.451+02:002018-11-10T19:40:06.451+02:00Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.mammamiiahttps://www.blogger.com/profile/07817509182286236171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-53122992438704432962018-11-09T15:36:34.037+02:002018-11-09T15:36:34.037+02:00Kiitos, Päivi, kommentistasi. Tiedän kyllä tuon hi...Kiitos, Päivi, kommentistasi. Tiedän kyllä tuon hiilen sitoutumisen. Mutta tekstistä olisi tullut turhan raskas, jos olisin alkanut sitäkin selittämään.Hesarissa oli juttu tästä. Tuo soijan syöttäminen broilereille kiusaa minuakin, koska se on taatusti geenimuunneltu toisin kuin kaupoissa ihmisille myytävä soijarouhe tai tofu. Me kuluttajat ollaan vielä aika pihalla monesta vaietusta asiasta. Juu, keräilytalous olisi hyvä vaihtoehto. Rentouttavaa viikonloppua sinulle!marja 50+ eloa ja oloahttps://www.blogger.com/profile/02662107070150132092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-15357014209774105852018-11-09T15:29:13.800+02:002018-11-09T15:29:13.800+02:00Kiitos, Eeva, kommentistasi. Totta kai sinun pitää...Kiitos, Eeva, kommentistasi. Totta kai sinun pitää jotakin syödä, jos vatsasi on herkkä tai ehkä kärsit ärtyvästä suolesta. Varmasti ikävää, kun kasvikset on niin hyviä. Näin kerran dokumentin broileritilalta. Broilereita lihotettiin niin, että ne varmasti olivat "valmiita" kolmessa kuukaudessa hyvin ahtaissa olosuhteissa. Sitten niitä sullottiin elävänä säkkiin ja vietiin teurastamoon. Se oli kauheaa katseltavaa. Varsinkin kun yhteen säkkiin sullottiin mahdollisimman monta lintuparkaa. Ehkäpä lihakarjalla on paremmat oltavat. Mutta mistä sitä tietää, kun isot karjatehotuotantoyksiköt eivät päästä ketään vierasta tiloihinsa.Mukavaa perjantaita sinulle! marja 50+ eloa ja oloahttps://www.blogger.com/profile/02662107070150132092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-27622122178242954312018-11-09T09:20:20.841+02:002018-11-09T09:20:20.841+02:00Naudanlihan-ja maidon tuottamisen hiilijalanjälkee...Naudanlihan-ja maidon tuottamisen hiilijalanjälkeen on pakko kommentoida; kun näitä lasketaan ei ole otettu huomioon nurmen (= lypsylehmien ja lihanautojen pääasiallinen ruoka) kykyä sitoa hiiltä maaperään. Tämä tieto tuli minullekin yllätyksenä luonnonvarakeskuksen seminaarissa. <br />Esimerkiksi kauramaidon juominen ilmastonmuutossyistä ei ole merkityksellistä, viljakasvien hiilensitomiskyky ei ole vastaavaa.<br />Broilerin kasvatuksessa käytetään soijaa, joka viljellään ison meren takana ja sieltä rahdataan tänne...saattaa olla myös geenimanipuloitua, maidontuotannossa soijaa ei saa käyttää. Voi meitä kuluttajia, suo siellä, vetelä täällä, pitäisi varmaankin palata keräilytalouteen. Päivihttps://www.blogger.com/profile/12181236402384007125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-79285216545425434722018-11-08T18:14:31.528+02:002018-11-08T18:14:31.528+02:00Minä taidan olla tässä kommenttiketjussa se pahis,...Minä taidan olla tässä kommenttiketjussa se pahis, kun syön ilman omantunnontuskia myös naudanlihaa. Enemmän minä kärsin siitä, miten broilerit eläessään ja kuollessaan kärsivät kuin naudat. Uskon nimittäin, että lihakarjaa hoidetaan paremmin kuin broilereita. <br />Olen kuitenkin vähentänyt kaikenlaisen lihan käyttöä ja siirtynyt kalaan. Pelkkä kasvisruoka ei minulle sovi, sillä en voi syödä juuri mitään kasviksia, en varsinkaan palkokasviksia, terveyssyistä.Eevahttps://ajatushattaroita.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-66685261456918880322018-11-08T17:49:54.551+02:002018-11-08T17:49:54.551+02:00Kiitos, Anonyymi, kommentistasi. Löydän noita aihe...Kiitos, Anonyymi, kommentistasi. Löydän noita aiheita lehdistä ja netistä ja ajattelen, että jokin aihe voisi olla yleisestikin kiinnostava. En siis tee paljon taustatyötä. Eikä aika siihen riittäisikään, koska minulla on päivätyö. Eniten aikaa vie valokuvaaminen kännykällä. Se on minulle vielä hyvin vaikeaa. Enkä yleensä ehdi ottaa valokuvia kuin vain viikonloppuisin. Monet aiheeni on niin abstrakteja, että niihin on vaikea löytää symbolisia kuvia. Silloin turvaudun netin Pexeliin tai Pixabayhin. Olen hyvin nopea kirjoittaja, joten kirjoitan postauksen aineiston pohjalta nopeasti. Mutta ne kirjoitusvirheet! Ne syövät aikaa, kun luen tekstin uudestaan. Lopetan kaikki digihommat noin kello seitsemältä, koska haluan lukea pari tuntia kaunokirjallisuutta kaikessa rauhassa ja nukahtaa sitten helposti.<br /><br />Minulla oli aivan sama syy kuin sinulla aikoinani kun lopetin lihansyönnin. Eläimet eivät ole nopeasti ja mahdollisimman helposti rahaa tuottavia koneita vaan etenkin nisäkkäillä on tietoisuus, tunteet ja ajattelu. Mukavaa iltaa sinulle!marja 50+ eloa ja oloahttps://www.blogger.com/profile/02662107070150132092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-63945156273029862922018-11-08T16:48:31.449+02:002018-11-08T16:48:31.449+02:00Olen seurannut blogiasi ja hämmästellyt, miten ain...Olen seurannut blogiasi ja hämmästellyt, miten aina löydät uusia, ajankohtaisia ja ajatuksia herättäviä aiheita. Vaatiiko blogin pitäminen sinulta paljon aikaa ja taustatyötä? Tämän kertaiseen aiheeseen kommentoisin sen verran, että itse lopetin naudan- ja sianlihan syömisen kokonaan muutama vuosi sitten eettisistä syistä. Toistuvat uutiset eläinten julmasta kohtelusta tiloilla ja teurastamoissa olivat liikaa. Olen myös vaihtanut maitotuotteet lähes kokonaan kaurasta valmistettuihin. Syön vielä broilerinlihaa, mutta mietin myös siitä luopumista samasta syystä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-41127500348590964342018-11-08T16:25:41.210+02:002018-11-08T16:25:41.210+02:00Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Palkokasvit ovat ...Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Palkokasvit ovat todella hyviä, ravitsevia, proteiinirikkaita ja ravitsevat samalla maata. Syön itse paljon erilaisia papuja, kidneypapu on suosikkini, sekä kikherneitä ja linssejä. Tänäänkin söin lounaaksi kidneypapusalaatin. Pavut on täyttäviä, vaikka niissä on vähän rasvaa.Kaupoissa on todella paljon erilaisia kasvistuotteita. Mutta minä tykkään tehdä itse. Tuo viisaus , että jos kaikki söisivät kasvisruokaa pitää kyllä ainakin minun mielestäni paikkaansa.Mukavaa iltaa sinulle!marja 50+ eloa ja oloahttps://www.blogger.com/profile/02662107070150132092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-8252459664929352492018-11-08T16:18:01.480+02:002018-11-08T16:18:01.480+02:00Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Tehän olette miltei...Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Tehän olette miltei omavaraisia. Kasvimaalta vihannekset, puutarhasta hedelmät ja marjat, vedestä kalat. Hyvää elämää. Vaikka olette valinneet ruokavalion taloudellisista syistä, on se samalla ollut valveutunut. Miehesi kalasaaliit ovat mahtavia. Kivaa torstai iltaa sinulle!marja 50+ eloa ja oloahttps://www.blogger.com/profile/02662107070150132092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-11928626693249533402018-11-08T08:09:27.575+02:002018-11-08T08:09:27.575+02:00Olen kyllä tietoinen hyvinkin kasvissyönnin eduist...Olen kyllä tietoinen hyvinkin kasvissyönnin eduista ilmastonmuutokseen,olen itsekkin ollut kasvissyöjänä. Nykyään syön sekaruokaa, tarkoittaa hieman lihaa,enemmän kalaa ja naudan lihasta en ole koskaan pitänytkään ja kasviksia paljon. Kyllä kasviksistakin hyvää proteiinia saa, onkin kiva katsoa kunkauppojen hyllyille on tullut esim.härkäpaputuotteita. Palkokasvien viljelyä pitäisi mielestäni lisätä kun nehän ravitsevat maatakin,ilmaista typpeä maalle ja hyvää kasvisproteiinia ihmisille. Suomessa kokeillaan erään lupiinilajikkeen viljelyä, en tiedä mitkä on tulokset? Mielettömät määrät viljaa syötetään maailmassa lihakarjalle minkä ihmiset voisi syödä. Olen kuullut tämmöisen viisauden että jos kaikki maailman ihmiset söisivät kasvisruokaa niin ruoka riittäisi kaikille. Nuo syötävät hyönteisetkö pelastavat meidät lihan syönniltä? Kyllä hyviä keksintöjä tarvitaan, onhan tuo ilmastonmuutos niin vakava asia. Hyvää päivän jatkoa Marja :-)Tanttarellihttps://www.blogger.com/profile/18322941759117101366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5925696365945582744.post-54499579427140256902018-11-08T07:26:11.091+02:002018-11-08T07:26:11.091+02:00Kauniit kuvat.
Minäkin kuulin/luin tämän suuntaisi...Kauniit kuvat.<br />Minäkin kuulin/luin tämän suuntaisista tutkimustuloksista. Yllätävän iso vaikutus ravinnolla onkin ilmastonmuutokseen. <br />Kasvis- ja kalapainotteinen ruokavalio on valikoitunut perheemme ruokavalioksi jo avioliittomme alkuajoista. Syy ei kylläkään ole ollut meidän valveutuneisuus, vaan taloudellinen. Naudanlihaa olemme viimeksi syöneet kotona yli 30 vuotta sitten, kun saimme ostaa sitä suoraan tuottajalta edulliseen hintaan. Nykyisin, kun ruokapöydässä ei arkipäivisin juuri lapsia ole, emme kotona olessamme syö lihaa lainkaan. <br />Mukavaa torstaita sinulle!Kirsti Kaijahttps://www.blogger.com/profile/08000515886421747486noreply@blogger.com