torstai 20. huhtikuuta 2017

Kasvojen ihonhoitoaKirjoitin aikaisemmin luonnonaineista ihonhoidossa mm. porkkanaraastekasvonaamiosta. Kosmetiikkanakin käytän lähinnä luonnonkosmetiikkaa. Hoitovoiteita käytän kasvojen, kaulan, käsien ja jalkapohjien hoitoon. Muuta vartaloa en niin sanotusti rasvaile. Vartaloni iho ei kuivu herkästi, joten ihon omat suoja-aineet pitäköön siitä huolen.

Kasvoille ja kaulalle käytän eniten Yonka merkin tuotteita. Niiden pitäisi kaiken tutkimustyöni perusteella olla luonnonkosmetiikkaa. Joka tapauksessa ne sopivat iholleni.
Yonka tuotemerkki on perustettu jo yli 50 vuotta sitten. Tarkalleen ottaen vuonna 1954 Etelä-Koreassa. Nykyisin merkki on ranskalainen. Olen käyttänyt Yonkaa kaksi vuotta. Sitä voi tilata netistä. Halvimmillaan ulkomailta, mutta sitä saa myös Suomesta Aisti, kauneus ja hyvä olo-liikkeestä ja kosmetologeilta. Talvella käytän yövoiteena vanhaa kunoon Bellavitaa, koska se on hyvin rasvainen ja täyteläinen, ja sopii siksi talvi-iholle. Bellavitassa on paljon ihoa hellivää A-vitamiinia.

Aamulla käytän iholle vain Yonkan seerumia. En käytä kasvovoidetta, paitsi aika vähäisen meikin alle Lumenen primeriä. Kirjoitan meikkaamisesta myöhemmin. Nyt keskityn vain ihonhoitoon. Yövoiteeksi käytän talvella siis tuota Bellavitaa. Muulloin - kuten jo nyt keväällä - Yonkan Fruitelia-voidetta. Se ei ole varsinaisesti yövoide, mutta riittää minun iholleni. Alle en käytä mitään seerumia tai ihoöljyä. Silmänympärysvoidetta en ole koskaan käyttänyt.

Kerran viikossa käytän Yonkan yöksi kasvojen iholle jätettävää kosteuttavaa naamiota nimeltään Masque N1. Kirkastavaa Yonkan naamiota Gommage 305:tä käytän noin kerran kuukaudessa.  Silloin tällöin teen avokado-, porkkanaraaste-, hunaja- tai savinaamion. Apteekista voi ostaa savijauhetta ja sekoittaa sitä veden kanssa. Käytän ihon kirkastamiseksi eniten pattereilla toimivaa kasvoharjaa. Sitäkin vain kerran viikossa, jotta ihon omat suoja-aineet ei kärsi.

Kasvojen puhdistukseen käytän aamulla kylmää vettä ja illalla taaskin vettä ja  L`Orealin Paris Pure Clay-puhdistusgeeliä, jotta meikit lähtee pois. Luin jostakin naistenlehdestä, että naisen pitäisi käyttää puhdistusmaitoa ja -vettä, jotka olisivat ihon Ph:lle parempia kuin vesi. Minä en jaksa lutrata ja puljata niitten kanssa. Kai iho palautuu itsestäänkin normaaliin Ph:n.Käsiä ja jalkapohjia rasvaan ympärivuotisesti Nivean klassisella Creamilla. Jalkapohjista kannattaa pitää huolta, koska seisomme niillä. Ja jos niitä ei talvella hoida, ne ovat, ainakin minulla, keväällä huonossa kunnossa. Hoidan niitä talvellakin ja ne ovat nyt siloisen pehmeät sandaalikautta varten.

 Käyn kosmetologilla kerran kahdessa vuodessa. Tykkään hoitaa itse ihoani. En ole koskaan teetättänyt mitään plastiikkakirurgisia tai vastaavia toimenpiteitä kuten täyteaineita ja kohotuksia, mutta en mitenkään vastusta niitä. Jos nainen kokee tarvitsevansa kyseisiä hoitoja, niin sitten kannattaa ottaa, jos se tekee elon ja olon mukavammaksi. Voi olla, että itsekin joskus tulevaisuudessa koen tarvitsevani niitä. Tiedä häntä. Mutta nyt - en omasta mielestäni - tarvitse niitä, olenhan vasta viisikymppinen. Luin jostakin tutkimuksesta (oli ihan oikea tutkimus, en nyt vain muista lähdettä), että eniten hoitoja teetättävät esiintyvät taiteilijat ja opettajat. Olen siis kohderyhmää - ope. Mutta elän päivän kerrallaan. En murehdi tulevaa. Kaikkien iho vanhenee geneettisen kellon rytmissä.

Ehkä ihminen on, mitä hän syö. Uskon - en tiedä - että ravinto, veden ja raikkaan ulkoilman saanti; tupakoimattomuus, alkoholin ja sokerin vähäinen käyttö, liikunta ja auringonoton välttäminen ovat iholle hyväksi. Kuten myös hyvä mieli. Ihminen on psykofyysinen (tähän voi lisätä sosiaalinen) kokonaisuus. Mieli vaikuttaa ruumiiseen ja ruumis kuihtumattomaan mieleen ja sieluun. Jokainen ihminen on jollakin tavalla kaunis minkä ikäisenä tahansa. Tähän haluaisin panna lopuksi kuvan vanhasta, kauniista naisesta, mutta en vielä osaa. En saa puhelimesta tällä hetkellä edes lehtiökuvia. Pitänee taas turvautua jonkun apuun ja onneksi saan turvautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi